GP A U15: Tri výhry, štyri rôzne mená

14. 4. 2024
13.apríla sa v Dolnom Kubíne konal celoslovenský turnaj v kategórii do 15 rokov, na ktorom sa okrem dvojhier odohrala aj súťaž v mixe. Víťazmi sa v každej disciplíne stal iný hráč, a tak sme na stupňoch pre víťazov mali štyri rôzne mená a víťazov z oddielov Družstevník Klenovec a SP Dolný Kubín.

V zmiešanej štvorhre prebehlo finále medzi prvými dvoma nasadenými pármi. Turnajové jednotky Jakub Fotta/Adriána Chylová (Družstevník Klenovec/SP Dolný Kubín) si v záverečnom dueli poradili s druhým párom, ktorým boli Aleš Koščák/Lucia Skorkovská (CEVA Trenčín/SP Dolný Kubín) po setoch 21:19, 21:12.

Jakub Fotta si zahral aj finále dvojhry chlapcov. Na svojej ceste ale odohral niekoľko napínavých duelov. Tri sety absolvoval v štvrťfinále s Alešom Koščákom, ďalšie tri sety následne aj v semifinále s Rithvikom Bhatom. Samotné finále proti druhému nasadenému Tomášovi Sokolovi (Lokomotíva Košice) dopadlo lepšie pre Tomáša, ktorý po výsledku 21:15, 21:6 turnaj ovládol.

V dvojhre dievčat finále prebehlo medzi dvoma „rivalkami“, ktorými boli prvá nasadená Laura Fodorová (Družstevník Klenovec) a tretia nasadená Liliana Šarlayová (BKR Púchov), ktorá mimochodom v semifinále vyradila domácu, turnajovú dvojku, Adriánu Chylovú. Úspešnejšou sa stala Laura, ktorá Liliana zdolala po trojsetovej dráme 21:15, 17:21, 21:16.

Medailistom gratulujeme!

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov