ME U17: Kto bude reprezentovať?

6. 8. 2019
Už koncom augusta odštartujú v poľskom Gniezne Majstrovstvá Európy družstiev a jednotlivcov do sedemnásť rokov. Reprezentačný tréner Ján Fiľ mal pred sebou neľahkú úlohu v podobe nominácie hráčov do jednotlivých disciplín. Ako sa nakoniec rozhodol reprezentantov rozdeliť?

Šampionát sa tento rok uskutoční v susednom Poľsku, a tak má tréner možnosť vycestovať naozaj s plným počtom hráčov, čo aj samozrejme využil. V tímovej súťaži, ktorá prebehne 30. augusta až 3.septembra si Slováci postupne sily zmerajú so Škótskom, Nemeckom a Ukrajinou. V stretnutiach hraných na päť zápasov (BS, GS, BD, GD a XD) budú mať Slováci čo robiť, no šanca na úspech tam aj podľa trénera Fiľa vždy je...

„Los nám pridelil veľmi náročných súperov zo zvučných krajín, kde má bedminton tradíciu. Ja budem spokojný keď nastúpime na každý zápas bez rešpektu s cieľom vyhrať  a s maximálnou bojovnosťou, a potom pevne verím, že sa pozitívne výsledky dostavia.“  

Následne sa 3.-7.septebra odohrá aj súťaž jednotlivcov, v ktorej budú mať Slováci dvojité zastúpenie v každej disciplíne. A koho teda uvidíme v akcii?

V dvojhre chlapcov sa o čo najlepší výsledok pokúsia Sebastián Kadlec a Simeon Suchý. V dvojhre dievčat to budú naše dve najvyššie postavené mladšie juniorky, konkrétne Natália Tomčová a Sofia Slosiariková.

Do štvorhry chlapcov tréner nominoval dvojice Sebastián Kadlec/Simeon Suchý a Boris Karpják/Peter Radoczi. V štvorhre dievčat zabojujú Natália Tomčová/Júlia Chmurovičová a Sofia Slosiariková/Michaela Telehaničová. Dva páry sa predvedú aj v mixe, a to Boris Karpják/Júlia Chmurovičová a Peter Radoczi/Michaela Telehaničová.

Nasadenie na majstrovstvá bude známe 19.augusta, a hneď 20.augusta sa dozvieme aj samotný los individuálnej súťaže.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov