TOTAL BWF World Championships 2019

18. 8. 2019
Už v pondelok v švajčiarskom Bazileji odštartujú Majstrovstvá sveta, po ktorých spoznáme nových šampiónov. Na koho sa môžete tento rok tešiť, a koho naopak v akcii neuvidíte?

19.-25.augusta bude Švajčiarsko hostiť jedno z najprestížnejších podujatí sveta. Ba čo viac, súbežne so  šampionátom sa na rovnakom mieste uskutočnia aj Majstrovstvá sveta v para bedmintone, a bude to vôbec po prvýkrát v histórii, kedy sa tieto dve veľkolepé podujatia odohrajú na rovnakom mieste a v rovnaký čas.  

Najvyššie nasadenými hráčmi budú samozrejme svetové jednotky, a to Japonec Kento Momota v dvojhre mužov, Japonka Akane Yamaguchi v dvojhre žien, Indonézania Marcus Fernaldi Gideon/Kevin Sanjaya Sukamuljo v štvorhre mužov, Japonky Mayu Matsumoto/Wakana Nagahara v štvorhre žien a Číňania Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong v mixe.

Diváci sa môžu tešiť na týždeň naozaj kvalitného bedmintonu. Na kurtoch však budú chýbať niektoré naozaj veľké hviezdy. V akcii totiž neuvidíme dánskeho reprezentanta Viktora Axelsena, víťaza Majstrovstiev sveta z roku 2017. Chýbať bude aj kráľovná ženského bedmintonu Španielka Carolina Marin, inak trojnásobná majsterka sveta z rokov 2014, 2015 a 2018. V pavúku by ste taktiež márne hľadali minuloročného vicemajstra, Číňana Shi Yuqiho.

Pripomeňme si, že zlato obhajujú práve Momota z Japonska, Číňania Li Jun Hui/Liu Yu Chen, Japonky Mayu Matsumoto/Wakana Nagahara a Číňania Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong.

A práve Japonci majú našliapnuté na obrovský úspech. Veď Momota je favoritom u mužov, pričom u žien je jednotkou už spomínaná Akane Yamaguchi (minulý rok bronzová), a v hre je aj Nozomi Okuhara, víťazka z roku 2017. O štvorhre žien ani nemusíme hovoriť, pretože tam Japonsko naozaj kraľuje. Úspech zaznamenali Japonci aj v štvorhre mužov, keď dvojica Takeshi Kamura/Keigo Sonoda získala na minuloročných majstrovstvách striebro.

Tak čo, ktorí hráči sú Vašimi favoritmi a koho by ste chceli vidieť na stupni víťazov?

Kompletné vylosovanie TU.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov