EC U17: Dánsko a Rusko na vrchole

9. 9. 2019
Majstrovstvá Európy do sedemnásť rokov vyvrcholili sobotňajšími finálovými zápasmi, v ktorých sa trikrát radovali hráči Dánska, a dvakrát reprezentanti Ruska.

V rámci finálového bloku bol ako prvý na programe mix. Ten priniesol zaujímavý súboj medzi prvými nasadenými Rusmi Levom Barinovom/Anastasiiou Boiarun a nenasadenými Dánmi Christopherom Vittorianim/Mette Werge. Do zápasu lepšie vstúpili Rusi, ktorí ovládli prvý set po výsledku 21:16. Dáni sa však len tak ľahko nevzdali a druhú sadu získali pomerom 19:21. Tretí set a súboj o každý košík. Záver ale lepšie vyšiel lepšie Dánom, ktorí v napínavej koncovke vyhrali 20:22.

Pokračovalo sa bude dvojhrou chlapcov, v ktorej nenasadený Francúz Sacha Leveque, dá sa povedať prekvapenie turnaja, vyzval tretieho nasadeného Dána Madsa Juela Mollera. Dán veľa šancí Francúzovi na úspech nedal a prvý set získal pomerom 21:15. Aj napriek tomu, že Leveque  v druhom sete bojoval, tak Moller vyhral so skóre 22:20. Dánsky hráč je teda na najlepšej cesty nasledovať svetové hviezdy, Viktora Axelsena a Andersa Antonsena, ktorí taktiež začínali ako víťazi ME U17.

Dvojhra dievčat patrila výlučne ruským hráčkam. Rozdali si to medzi sebou trinásta nasadená Aleksandra Chushkina a druhá nasadená Mariia Golubeva. Práve Golubeva sa minulý rok stala Majsterkou Európy do 15 rokov, a zvíťaziť dokázala aj tento rok. Svoju krajanku zdolala po setoch 20:22, 21:12 a 21:17.

V štvorhre dievčat sa následne stretli štvrté nasadené Angličanky Estelle Van Leeuwen/Holly Williams s druhými nasadenými Ruskami Anastasiiou Boiarun/Alenou Iakovlevou. Toto finále skončilo asi najjednoznačnejším výsledkom 21:10, 21:13 v prospech ruských hráčok.

Štvorhra chlapcov na záver prinesla súboj medzi desiatkami pavúka z Dánska, Christianom Faustom Kjaerom/Madsom Juel Mollerom a turnajovými štvorkami z Ruska, Levom Barinovom/Egorom Borisovom. Moller, ktorý už mal na konte triumf z dvojhry, zaúradoval aj v štvorhre. Po výsledku 15:21, 21:13  a 21:17 sa stal ziskom dvoch zlatých medailí najúspešnejším hráčom šampionátu.

Výsledky

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov