Zagreb U17: Dvakrát štvrťfinále v podaní L.Kudláča

1. 10. 2019
Vďaka Lukášovi Kudláčovi z oddielu Slávia Trnava zaznamenali Slováci na medzinárodnom turnaji v Záhrebe, v kategórii do sedemnásť rokov, dve štvrťfinálové účasti. Lukáš sa ako nasadený hráč v dvojhre prebojoval do top osmičky, a spolu so Simonou Streharski zažiarili aj v mixe.

Podujatia Zagreb U17 Open sa v dňoch 27.-29.9. zúčastnili Timon Gunda (DBK Bratislava), Lukáš Kudláč (Slávia Trnava), Nina Milada Michalková (BKR Púchov), Patrik Polák (Lokomotíva Košice), Lea Skorkovská (BKR Púchov), Natália Slobodová (BPR Bratislava) a Simona Streharski (Spoje Bratislava).

Najväčší úspech na podujatí zaznamenal spomínaný Lukáš, ktorý ako turnajová pätka v dvojhre chlapcov dokráčal do štvrťfinále. V 64-kovom pavúku si v prvom kole poradil s Čechom Marekom Matoušom Listopadom. V kole druhom mu problémy nenarobil ani ruský hráč Dmitrii Lanin, ktorého taktiež zdolal v dvoch setoch. V súboji o štvrťfinále si Trnavčan trošku „zamakal“, pretože jeho cestu  pavúkom chcel prekaziť Nemec David Eckerlin. Lukáš sa ale predviedol ako pravý bojovník a po setoch 21:14, 22:24 a 21:15 si na konto pripísal tretiu výhru. Miestenku v semifinále si ale Slovák zaistiť nedokázal. Aj napriek bojovnému výkonu nestačil na tretieho nasadeného Rakúšana Christiana Tomica, s ktorým prehral po výsledku 21:11 a 21:15.

Lukáš však okrem dvojhry zabodoval aj v mixe. Spoločne so Simonou Streharski totiž taktiež skončili len krok od semifinále. Dvojica dokázala v druhom kole 64-kového pavúka poraziť nasadené osmičky z Ruska, a to dokonca v dvoch setoch. V treťom kole následne Lukáš so Simonou zdolali v trojsetovom boji českých reprezentantov. Slováci teda dokráčali do štvrťfinále, kde bol však nad ich prvý nasadený pár zo Švédska.

Kompletné výsledky TU

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov