Zagreb Youth: Úspech najmladších

3. 10. 2019
27.-29.septembra na medzinárodnom mládežníckom turnaji v chorvátskom Záhrebe súťažilo aj sedem Slovákov. O najväčší úspech výpravy sa postarali najmladšie členky, Púchovčanky Lucia Skorkovská a Liliana Šarlayová, ktoré zažiarili v kategórii do deväť rokov, kde brali striebro a bronz.

Na podujatie v kategóriách U9, U11, U13 a U15 sa prihlásilo viac ako 120 hráčov zo 16-tich krajín. Do Záhrebu sa na vlastné náklady rozhodli vycestovať aj reprezentanti oddielov KBC Košice, Spoje Bratislava, BKR Púchov a AS Trenčín. Menovite sa na turnaji Zagreb Youth Open 2019 predstavili Johanka Ivanovičová, Matúš Poláček, Liliana Šarlayová, Lea Skorkovská, Lucia Skorkovská, Lucia Vašatová a Ela Vojtíšková.

Slováci boli najúspešnejší v najnižšej kategórii, kde Lucia spolu s Lilianou dokázali ovládnuť svoje skupiny, a prebojovali sa do hlavného pavúka. Tam sa obe ocitli priamo v semifinále. Lucia svoj semifinálový duel s Chorvátkou Ivou Aušperger zvládla v troch setoch. Liliana žiaľ toľko šťastia nemala, a po troch setoch sa z postupu do finále tešila Češka Agáta Maixnerová. A práve Maixnerová sa neskôr stala aj Luciinou premožiteľkou a turnaj ovládla. Reprezentanky oddielu BKR Púchov ale zaknihovali fantastický výsledok, a ako jediné z celej výpravy dokázali obsadiť medailové pozície. Gratulujeme!

Lucia sa následne dokázala presadiť aj v kategórii U11, kde sa zo skupiny prebojovala taktiež do vyraďovacej fázy. Tam však hneď v štvrťfinále nestačila na Srbku Annu Dimitrijević. Do hlavného pavúka sa v kategórii U15 dostala aj Lucia Vašatová, ale taktiež v prvom kole nedokázala zdolať Češku Kateřinu Koliášovú. Spoločne s Johankou Ivanovičovou skúsili šťastie aj v štvorhre, ale pred bránami semifinále ich zastavili Bielorusky Nikolaeva/Yanovskaya. Štvrťfinále v mixe, v kategórii U15 zaznamenala aj Ela Vojtíšková.

Výsledky

FOTO: Jozef Skorkovský

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov