WJC 2019: Popov strieborný!

13. 10. 2019
Francúzsky bedmintonista Christo Popov dokázal nemožné a stal sa strieborným medailistom na juniorských Majstrovstvách sveta, ktoré sa konali v ruskej Kazani. Výhry si delili hráči z Číny, Japonska a Thajska.

Popov má za sebou neuveriteľný týždeň, na ktorý len tak nezabudne. Ako desiaty nasadený hráč šampionátu sa totiž dokázal predrať 256-kovým pavúkom až do finále!!! Tam mu cestu skrížil obhajca trofeje, Thajčan Kunlavut Vitidsarn, ktorý Francúzovi veľa šancí na úspech nedal. Vitidsarn ako turnajová jednotka obhájil triumf po konečnom výsledku 21:8 a 21:11, a po roku opäť slávil titul majstra.

Dvojhra dievčat patrila siedmej nasadenej Japonke Riko Gunji, ktorá vo finálovom dueli zdolala druhú nasadenú Číňanku Zhou Meng po setoch 21:13, 12:21, 21:14 a stala sa taktiež veľkým turnajovým prekvapením.

V štvorhre chlapcov sa radovali druhí nasadení Indonézania Leo Rolly Carnando/Daniel Marthin, ktorí zdolali prvých nasadených Číňanov Di Zi Jiana/Wang Changa po výsledku 21:19, 21:18.

V štvorhre dievčat triumfovali štvrté nasadené Číňanky Lin Fang Lin/Zhou Xin Ru, ktoré porazili tretie nasadené Indonézanky Febrianu Dwipuji Kusumu/Amaliu Cahayu Pratiwi v trojsetovom boji. Práve finále dievčenskej štvorhry sa stalo najdlhším finálovým zápasom. Hráčky strávili na kurte celkovo 66 minút, keď po konečnom výsledku 22:20, 11:21 a 21:14 mohli titul oslavovať Číňanky.

Číňanka Lin Fang Lin ale dokázala spolu s Fenh Yan Zheom úradovať aj v mixe. Ako druhý pár turnaja dokráčali na vrchol, keď vo finálovom stretnutí porazili prvých nasadených Indonézanov Leo Rolly Carnanda/Indah Cahyu Sari Jamil pomerom 21:17, 21:17. Číňanka sa tak ziskom dvoch zlatých medailí stala najúspešnejšou hráčkou šampionátu.

Medailistom gratulujeme!

FOTO: Badminton Photo

Výsledky

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov