Norwegian International: Vargová – Bygum

8. 11. 2019
Slovenská reprezentantka Katarína Vargová vykročila tou správnou nohou a na turnaji v nórskom Sandfjorde sa prebojovala do hlavnej súťaže, keď v druhom kvalifikačnom kole zdolala bez väčších problémov Dánku Lauru Floj Thomsen.

V prvom kole International Series podujatia nastúpi Katka proti ďalšej Dánke, Anne Bygum. Jej súperke patrí v svetovom rebríčku miesto číslo 310., čo je síce oproti Katkinej 465. pozícii o čosi lepšie, no rozdiel nie je až tak priepastný.

Bygum si naposledy zahrala na septembrovom podujatí Czech Open, kde v prvom kole nestačila na tretiu nasadenú Angličanku Abigail Holden. Na turnaji v Poľsku dopadla rovnako, pretože brány druhého kola jej zavrela ôsma nasadená Švédka Rebecca Kuhl. Do tretice spomenieme aj augustový turnaj v Bulharsku, kde Dánka nastúpila v kvalifikácii, no stroskotala tam na rakete nasadenej Slovinky Lii Salehar.

Poslednú výhru na medzinárodnej scéne zaznamenala Bygum na júnovom turnaji v Litve, kde síce v prvom kvalifikačnom kole zdolala po trojsetovom boji Poľku Karolinu Wladzinsku, ale v kole druhom nestačila na Holanďanku Amy Tan, ktorá je momentálne na našom juniorskom turnaji FORZA Slovak Junior prvou nasadenou hráčkou v dvojhre dievčat.

Nechajme sa prekvapiť ako si Katka bude v stretnutí počínať. Určite ju nečaká ľahká úloha, no šance na úspech sú naozaj veľké. Držte palce!

FOTO: Badminton Photo

Výsledky

WS 1.kolo: Katarína Vargová (SVK) – Anna Bygum (DEN) 18:21, 21:18, 26:28

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov