Czech Junior: Štroffeková neprešla prvým kolom

18. 11. 2019
Účasť jedinej slovenskej hráčky Dáši Štroffekovej na výborne obsadenom juniorskom turnaji v českej Orlovej skončila hneď v prvom kole, a to na rakete talentovanej Srbky Sary Loncar.

Viac ako 150 hráčov z 15-tich krajín sa tento rok vybralo na tradičný medzinárodný juniorský turnaj k našim susedom do Orlovej. Je obrovská škoda, že zo Slovenska si cestu našla len jediná hráčka, a to víťazka posledného Grand Prix A turnaja dospelých, Dáša Štroffeková.

Hráčka oddielu BK Mi Trenčín nastúpila v prvom kole 64-kového pavúka proti srbskej bedmintonistke Sare Loncar. Ako sme už spomínali, tá len nedávno štartovala aj na našom podujatí Slovak Junior, kde dokráčala do štvrťfinále, a stroskotala na rakete druhej nasadenej Nemky a neskoršej finalistky Thuc Phuong Nguyen.

Loncar, inak stále hráčka kategórie U17 sa pre Slovenku stala neprekonateľnou prekážkou. Trenčianka sa aj napriek veľkej snahe nedokázala úspešnejšie presadiť a v stretnutí zaznamenala 14 bodov v prvom a 12 bodov v druhom sete. Jej cesta turnajom sa teda skončila hneď na začiatku, no Dáša si z Orlovej určite odniesla množstvo cenných skúseností, ktoré využije na ďalších turnajoch.

Doplníme, že dve zlaté si z Čiech odniesol Srb Mihajlo Tomic, ktorý ovládol párové disciplíny. Spolu so Sergejom Lukicom zvíťazili v štvorhre, a s Marijou Sudimac triumfovali v mixe. Výhru v dvojhre chlapcov získal Nemec Matthias Kicklitz, u dievčat zabodovala Ukrajinka Arina Marushchak. V štvorhre dievčat sa z výhry tešili Francúzky Flavie Vallet/Emilie Vercelot.

FOTO: EML Photo

Výsledky

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov