Slováci v svetovom rebríčku

8. 1. 2020
Novoročný svetový rebríček k 7.januáru a Martina Repiská na skvelom 90. mieste, ktoré jej momentálne zaisťuje aj účasť na olympiáde.

Martina okrem dvojhry figuruje v rebríčku aj v mixe s Milanom Dratvom, kde spoločne zastávajú 420. priečku, a zároveň ju nájdete aj v štvorhre s Miou Tarcalovou, a to na 830. pozícii.

Úradujúcej majsterke Slovenska Kataríne Vargovej patrí v rebríčku 414. miesto, no s Ukrajinkou Khrystynou Dzhanhobekovou sa v štvorhre nachádzajú na 331. priečke.

Našim najlepším dvojhrárom je bezpochyby Milan Dratva, trojnásobný majster Slovenska, ktorý úraduje na 170. pozícii. Milana nasleduje jeho klubový kolega z Košíc, Matej Poláček, ktorého by ste našli na 817. mieste.

Dvojici Jakub Horák/Mia Tarcalová patrí v mixe 732. priečka. Jakub je na tom lepšie v štvorhre, kde spolu s Andrejom Antoškom okupujú 444. miesto.

Na poste jednotky u mužov sa nemôže nachádzať nik iný ako majster sveta, Japonec Kento Momota. Štvrtým hráčom sveta je Dán Anders Antonsen, ktorého z piatej pozície prenasleduje jeho krajan Viktor Axelsen. Jednotkou v dvojhre žien je Číňanka Chen Yu Fei, Španielke Caroline Marin patrí desiata priečka, pričom pred ňou sa na deviatej pozícii nachádza mladá kórejská nádej An Se Young. Indonézania Marcus Fernaldi Gideon/Kevin Sanjaya Sukamuljo velia rebríčku štvorhry mužov, Dáni Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen obývajú trináste miesto. Číne patrí po dlhej dobe číslo jeden aj v štvorhre žien, a to vďaka páru Chen Qing Chen/Jia Yi Fan. Za touto dvojicou sa v rebríčku nachádzajú tri japonské páry. Bulharky Gabriela Stoeva/Stefani Stoeva sú na štrnástej priečke. A do tretice Číňania úradujú aj v mixe. Jednotkami sú Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong, najlepší Európania, teda  Marcus Ellis/Lauren Smith z Anglicka sa nachádzajú na jedenástom mieste.

Rebríček TU

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov