Juniori v svetovom rebríčku

9. 1. 2020
Juniorskému svetovému rebríčku velí v dvojhre chlapcov talentovaný Francúz Christo Popov. Našim najlepším hráčom je Andrej Antoška nachádzajúci sa na 19. priečke.

Juniorský tím čaká túto sezónu obmena hráčov, pretože väčšina z reprezentantov sa posunula do kategórie dospelých. Ale o tom, ako vyzerajú širšie reprezentačné výbery Vás budeme informovať v samostatnom článku.

Každopádne, vynikajúce 19. miesto Andreja v dvojhre je na úvod sezóny dobrou vizitkou. Andrejovi okrem toho patrí 35. priečka v štvorhre a 256. pozícia v mixe. Z chlapcov sa vo „vyšších“ kruhoch pohybuje ešte Patrik Papánek, ktorý okupuje 435. miesto v mixe, 209. priečku v štvorhre a 299. miesto v dvojhre. Dvojicu nasleduje Peter Radoczi nachádzajúci sa na 475. pozícii v štvorhre a na 1017. mieste v dvojhre.

Dievčenskou jednotkou je momentálne ešte stále zranená Sofia Slosiariková, ktorej patrí  508. priečka v mixe, 151. miesto v štvorhre a 158. pozícia v dvojhre. Natáliu Tomčovú by ste našli na 312. priečke v štvorhre a na 299. mieste v dvojhre. Júlia Chmurovičová obýva 396. pozíciu v štvorhre a 599. priečku v dvojhre. Spomenieme aj Dáše Štroffekovú, ktorá rovnako ako Julka úraduje v dvojhre na  599. mieste.

Ako sme spomínali, jednotkou u chlapcov je Francúz Christo Popov, u dievčat je to mladá kórejská hviezda An Se Young. Najlepšou Európankou je Ruska Anastasiia Shapovalova na šiestej priečke. Číslo jeden v štvorhre chlapcov patrí Číňanovi Zheng Xun Jinovi, Dán Mads Vestergaard je na piatom mieste. Čína je vďaka Zhou Xin Ru na čele aj v štvorhre dievčat. Ruskej hráčke Marii Sukhovej patrí desiata priečka. Indonézia a Indah Cahya Sari Jamil na poste jednotky v mixe. Angličanka Annie Lado figuruje na šiestej pozícii.

Kompletný rebríček TU

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov