GP A U17: Slosiarikovej víťazný návrat a hetrik pre Pavlíka

24. 2. 2020
Na Grand Prix A turnaji do sedemnásť rokov, ktorý sa 22.-23.februára konal v Bratislave, sa najviac darilo hráčovi oddielu Slávia TU Zvolen Richardovi Pavlíkovi, ktorý zažiaril ziskom troch zlatých medailí.

Richard spolu s klubovou spoluhráčkou Leou Výbochovou vystupovali v mixe ako nasadené jednotky. Dokráčali do finále, kde proti nim stáli turnajové dvojky  Stanislav Páleš/Ninka Holienčíková. Zvolenčania sa na zisk prvenstva veľa nenatrápili, a po setoch 21:8 a 21:13 bolo prvé zlato na svete.

Dvojhra chlapcov a Richard opäť ako najvyššie nasadený hráč. Rovnako ako v mixe, ani v dvojhre mu nik nedokázal prekaziť cestu za zlatom. Samotné finále proti Jánovi Dzurňákovi z Košíc zvládol v dvoch jasných setoch (21:8, 21:7).

Do tretice sa Richard radoval aj v štvorhre. S klubovým spoluhráčom Petrom Petrovičom, ako turnajové jednotky porazili vo finále druhý najvyššie nasadený košický pár Adam Pavlovič/Šimon Petro po výsledku 21:12 a 21:9.

Najnapínavejšie finále sa odohralo v dvojhre dievčat. Prvá nasadená Sofia Slosiariková verzus druhá nasadená Lea Výbochová. Pre Sofiu bol turnaj skúškou ohňom, pretože v Bratislave štartovala po dlhodobom zranení, kedy sme ju na kurte nevideli viac ako päť mesiacov. Na druhej strane Lea, mladá a dravá Zvolenčanka s obrovskou chuťou víťaziť. Podľa predpokladov dievčatá predviedli parádne výkony. Prvý set ovládla Lea, a to pomerom 21:12. Sofia sa ale nevzdala, zabojovala a koncovky ďalších dvoch setov patrili jej. Konečný výsledok 12:21, 21:18, 21:19 a obrovská radosť pre Sofiu, ktorú touto cestou opäť vítame na kurtoch.

Jedinečný triumf prišiel aj v štvorhre dievčat. Druhé nasadené domáce hráčky Katarína Haldová/Natália Slobodová dokázali poraziť turnajové jednotky Johanku Ivanovičovú/Ester Staškovú dva nula na sety a zaknihovali tak prvé spoločné víťazstvo na celoslovenskom turnaji.

Všetkým medailistom gratulujeme!

FOTO: EML Photo

Výsledky

Výsledky finálových stretnutí:

XD: Richard Pavlík/Lea Výbochová /1/ (Slávia TU Zvolen) – Stanislav Páleš/Ninka Holienčíková /2/ (Družstevník Klenovec/AC UNIZA Žilina) 21:8, 21:13

BS: Richard Pavlík /1/ (Slávia TU Zvolen) – Ján Dzurňák /2/ (KPŠ Košice) 21:8, 21:7

GS: Sofia Slosiariková /1/ (Lokomotíva Košice) – Lea Výbochová /2/ (Slávia TU Zvolen) 12:21, 21:18, 21:19

BD: Richard Pavlík/Peter Petrovič /1/ (Slávia TU Zvolen) – Adam Pavlovič/Šimon Petro /2/ (KBC Košice) 21:12, 21:9

GD: Johanka Ivanovičová/Ester Stašková /1/ (Spoje Bratislava/PBA Prešov) – Katarína Haldová/Natália Slobodová /2/ (Spoje Bratislava) 17:21, 19:21

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov