FSO 2020: Sumár 3.dňa

28. 2. 2020
Štvrťfinále sa nekoná... Obrovská škoda! Slovenskí reprezentanti nepretavili ani jedno z piatich stretnutí v štvrťfinálovú účasť.

Nasadenie ani bojovné výkony niekedy na úspech jednoducho stačiť nemusia. Presvedčili sa o tom aj Slováci, ktorí dnes súperili o účasť medzi TOP 8 pármi turnaja v mixe a štvorhrách. Vo viacerých prípadoch pritom naši hráči čelili favoritom turnaja.

Na úvod dostali slovo Juraj Vachálek s Alžbetou Peruňskou. Zápas s akýmsi nádychom nostalgickosti, pretože pre Jura to bolo posledné stretnutie v národných farbách, skončil výsledkom 10:21, 16:21 v prospech Španielov. Škoda. Juraj, obrovské ďakujeme za skvelé výkony počas niekoľkých rokov reprezentácie Slovenska! (* už teraz sa môžete tešiť na rozhovor, ktorý s Jurajom pripravujeme)

Druhý pokus o štvrťfinále a Andrej Antoška s Jakubom Horákom verzus piaty nasadený fínsky pár. Skvelý začiatok, no koncovka setu (20:22) patrila súperom. Tí sa po rozpačitom úvode spamätali, a v druhom sete už žiadne prekvapenie nepripustili. Výsledok 20:22 , 12:21 a druhá šanca bola fuč.

Ako tretie sa na kurtoch predstavili Júlia Chmurovičová s Natáliou Tomčovou. Dievčatá veľa šancí na úspech proti tretím nasadeným Chorvátkam nemali, no aj tak o výsledok zabojovali. Chorvátky ale dovolili našim hráčkam uhrať len 9 bodov  v prvom a 14 bodov v druhom sete.

Azda najbližšie k postupu mali Alžbeta Peruňská s Luciou Vojtekovou. Bratislavčanky odohrali dramatické trojsetové stretnutie proti poľskému páru, no výsledok  16:21, 21:13, 16:21 svietil v závere v prospech súperiek.

O turnajové prekvapenie sa chceli na záver postarať Katarína Vargová s Miou Tarcalovou, keď im k zdolaniu turnajových jednotiek z Maďarska chýbalo možno kúsok šťastia v závere prvého setu. Ten ovládli Maďarky po výsledku 19:21, pričom druhý set si už ustrážili. Po výsledku 13:21 tak ukončili účinkovanie Slovákov na turnaji. Ale viete ako sa hovorí, možno ak by Katka s Miou zvíťazili v prvom sete, priebeh stretnutia mohol vyzerať úplne inak...

Polemizovať môžeme koľko chceme, no faktom ostáva, že na najprestížnejšom turnaji organizovanom na Slovensku sa reprezentanti síce predviedli v dobrom svetle, ale nedosiahli žiaden výraznejší výsledok.

Výsledky

XD 2.kolo: Juraj Vachálek/Alžbeta Peruňská (SVK) – Jose Molares/Elena Lorenzo (ESP) 10:21, 16:21

MD 2.kolo: Andrej Antoška/Jakub Horák (SVK) – Anton Monnberg/Jesper Paul /5/ (FIN) 20:22, 12:21

WD 2.kolo: Júlia Chmurovičová/Natália Tomčová (SVK) – Katarina Galenic/Maja Pavlinic /3/ (CRO) 9:21, 14:21

WD 2.kolo: Alžbeta Peruňská/Lucia Vojteková (SVK) – Julia Plawecka/Daria Zimnol (POL) 16:21, 21:13, 16:21

WD 2.kolo: Mia Tarcalová/Katarína Vargová (SVK) – Daniella Gonda/Agnes Korosi /1/ (HUN) 19:21, 13:21

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov