German Junior: Slováci zbierali skúsenosti

7. 3. 2020
Reprezentanti pod vedením trénera Tibora Kesslera absolvovali v nemeckom Berlíne prestížny turnaj YONEX German Junior, ktorý nebol ani tak o výsledkoch, ale skôr o zbieraní skúseností.

4.-8. marca sa mala v Nemecku predstaviť kompletná juniorská zostava. Do Berlíne ale nakoniec nevycestovali všetci, pretože niektorí mali školské povinnosti, iných trápili zdravotné ťažkosti.  A práve zdravotné problémy nakoniec oslabili aj zvyšok výpravy.

Na German Junior 2020 si zahrali Júlia Chmurovičová, Olívia Kadlecová, Boris Karpják, Lukáš Kudláč, Peter Radoczi, Simeon Suchý, Michaela Telehaničová a Natália Tomčová. Do Berlína vycestoval aj Sebastián Kadlec, no viróza mu nakoniec nedovolila zasiahnuť do bojov.

Slováci na podujatí zaznamenali jediný víťazný zápas, o ktorý sa postarali Simeon s Michaelou v mixe. Dvojica v dramatickom trojsetovom dueli porazila domáci pár. Druhé kolo však proti našim stáli už vynikajúci indonézski reprezentanti, ktorí ukončili účinkovanie Slovákov na turnaji.

Blízko k výhre mala aj Natália. Proti Dánke Anne Siess Ryberg odohrala vyrovnaný trojsetový zápas, no so šťastnejším koncom pre súperku. K výhre veľa nechýbalo ani Lukášovi, ale domáci Julian Blaumoser si nakoniec zápas ustrážil a zvíťazil v troch setoch.

Na Junior International Grand Prix podujatí si už len tak súperov nevyberiete. Slováci teda okúsili silu ázijskej školy a zahrali si proti súperom z Indonézie, Malajzie , Thajska či Hongkongu. Mali možnosť čeliť nasadeným hráčom, a na vlastné oči vidieť ako vyzerá juniorská špička.

Nakoniec, účinkovanie Slovákov na turnaji skončilo skrečom. Simeon mal po mixe nastúpiť aj v druhom kole štvorhry po boku Švajčiara Boudiera, ale viróza, ktorá sa šírila zasiahla aj jeho. Prajeme teda všetkým skoré zotavenie a rýchly návrat na kurty.

Výsledky

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov