Dánska ikona ukončila kariéru

23. 4. 2020
Po 20-tich rokoch v národnom tíme sa svoju bohatú bedmintonovú kariéru rozhodol ukončiť jeden z najznámejších dánskych štvorhrárov, Mathias Boe.

39-ročný Dán bol rozhodne európskou ikonou a mnoho z mladých hráčov by sa mu rado podobalo. A tí, ktorí sa na jeho bedmintonové majstrovstvo tešili po skončení pandémie museli ostať sklamaní. Mathiasa Boa už totiž na kurtoch neuvidíme...

Hráč svetovej špičky má na konte množstvo titulov a medailí. Na Olympiáde v roku 2012 sa tešil zo striebra, striebro bral aj na Majstrovstvách sveta v roku 2013, a bronz v roku 2014. Bol víťazom prvých Európskych hier v roku 2015 a rovnako je aj európskym šampiónom z rokov 2012 a 2017. S mužským tímom získal na európskom Thomas Cupe sedemkrát zlato, dve zlaté si odniesol aj v rokoch 2015 a 2017 z Majstrovstiev Európy zmiešaných družstiev. Všetky spomínané úspechy dosiahol po boku Carstena Mogensena.

Boe má vo svojej sieni slávy omnoho viac trofejí, spomenuli sme len niektoré. V každom prípade, európsky bedminton sa dnešným dňom rozlúčil s mimoriadne talentovaným hráčom, ktorému aj my touto cestou prajeme v jeho ďalsej životnej etape len to najlepšie.

FOTO: BadmintonPhoto

Celý článok

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov