Čo priniesol mesiac: „Október 2020“

4. 11. 2020
Október sa niesol najmä v znamení zákazov a stopnutia všetkých turnajov na území Slovenska. Okrem „zlých“ správ ste ale mali možnosť prečítať si niekoľko zaujímavých rozhovorov, či inšpirovať sa cvičeniami, ktoré Vám vo svojich týždenníkoch ponúkli slovenskí reprezentanti.

Rozhovory

Peter Hornung sa spolu s otcom Róbertom rozhodli preskúmať „neprebádané vody“ a objavili čaro parabedmintonu. Ako sa darí otcovi so synom rozbehnúť tento málo a dá sa povedať aj tak trochu „obávaný“ šport na Slovensku? Čítajte viac.

Mladšia juniorská reprezentantka Sofia Slosiariková počas októbra naplno „zarezávala“ na tréningovom pobyte v Dánsku a splnila si tak jeden zo svojich snov. Veď kto by nechcel trénovať pod vedením dánskej bedmintonovej legendy, Petra Gadeho? Čítajte viac.

Rok 2013, na poste prezidenta SZBe strieda Štefana Vaška ml. novozvolený prezident Anton Siažik. Čo pre neho znamená tento post a čím ho bedminton zaujal? Čítajte viac.

Slovenský reprezentant Milan Dratva má na konte tri tituly majstra Slovenska v dvojhre mužov. Aj v súvislosti so súťažou, ktorá sa týkala práve Milana sme si pre Vás pripravili zaujímavý rozhovor. Mladého Košičana sme sa opýtali aká bola jeho cesta za prvým zlatom, koľko ich ešte plánuje, či ako sa rodili ďalšie medaile. Čítajte viac.

Ako vníma prezident Slovenského zväzu bedmintonu aktuálnu situáciu spojenú s koronavírusom? A čo všetko sa v SZBe za posledné obdobie udialo? Čítajte viac.

Reprezentantka oddielu Lokomotíva Košice Sofia Slosiariková má za sebou náročné týždne v dánskej akadémii Petra Gadeho. Na podnet čitateľov sme sa so Sofiou o jej pôsobení v Kodani pozhovárali trochu detailnejšie. Čítajte viac.

Grand Prix A podujatia

Máme za sebou celoslovenský turnaj dospelých, ktorý sa 3.-4.októbra, za prísnych hygienických opatrení, uskutočnil v Ilave. Bolo sa ale na čo pozerať? Čítajte viac.

Na juniorskom turnaji typu A v Košiciach sa zo zisku dvoch zlatých medailí radovali Natália Tomčová a Simeon Suchý. Čítajte viac.

Medzinárodné turnaje

Týždeň skvelého bedmintonu na DANISA Denmark Open pominul. Aj napriek vírusu COVID 19 ste mali možnosť vychutnať si svetový bedminton, a to priamo z pohodlia domova. Čítajte viac.

Dvojica našich reprezentantov okúsila turnajovú atmosféru na podujatí v nemeckom Saarbrückene. Ako ale boli na HSBC World Tour 100 obaja pripravení? Čítajte viac.

Medzi víťazmi BWF Tour Super 100 podujatia, ktoré sa konalo v nemeckom Saarbrückene, by ste vo väčšine prípadov favoritov asi nenašli. Na turnaji ale štartovali aj Milan Dratva a Martina Repiská. Obaja zaznamenali účasti v druhých kolách. Čítajte viac.

Týždenník M.Dratvu a M.Repiskej

V októbri sme oficiálne rozbehli novú rubriku, v ktorej sa k Vám prihovárajú slovenskí reprezentanti Milan Dratva a Martina Repiská. Martina nám v prvej časti svojho príspevku priblížila ako vyzerá jej tradičný deň v dánskom Holbaeku, ako v Centre of Excellence trénuje pod dohľadom skúsených trénerov, pričom spoločnosť jej robia ďalší TOP európski hráči. Čítajte viac.

Čo si pre Vás pripravil úradujúci majster Slovenska Milan Dratva vo svojom úvodnom týždenníku? Rozhodne zopár zaujímavých cvičení, ktoré na záver okorenil aj "fintičkami". Čítajte viac.

Ako prebiehal ďalší týždeň Martiny Repiskej? - inšpirujte sa novými cvičeniami a poodhaľte ďalšiu časť zo súkromia päťnásobnej majsterky Slovenska. Čítajte viac.

A čo si pre Vás Milan Dratva pripravil v druhej časti? Sledujte novú epizódu, v ktorej Vám odkrýva svoj tréningový cyklus v dánskom Centre of Excellence. Čítajte viac.

V tretej časti sa môžete inšpirovať novými cvičeniami slovenského reprezentanta Milana Dratvu. Čítajte viac.

Vráťte sa spolu s našou reprezentantkou na podujatie DANISA Denmark Open. Martina Vás prevedie svojim účinkovaním na turnaji a ponúkne aj zhodnotenie duelu s Dánkou Miou Blichfeldt. Čítajte viac.

Milan Vám v štvrtej časti ukáže aj kúsok zo švédskej ligy... Čítajte viac.

Akú prípravu absolvovala Martina Repiská v štvrtej časti? Čítajte viac.

Z domova

Ústredný krízový štáb Slovenska zareagoval na stúpajúce počty nakazených novým koronavírusom a na svet prišli nové opatrenia, ktoré sa od 15.októbra 2020 dotkli aj našej bedmintonovej obce. Čítajte viac.

Od 15.októbra vstúpili do platnosti nové opatrenia súvisiace s vírusom COVID 19. Ako sme Vás už informovali, bedmintonová sezóna je momentálne prerušená na dobu neurčitú, avšak tréningy mohli pri splnení nastavených podmienok pokračovať aj naďalej. Čítajte viac.

20.-22.11.2020 sa v športovej hale M-ŠPORT v Trenčíne mal uskutočniť tradičný medzinárodný juniorský turnaj FORZA Slovak Junior. Pandémia koronavírusu však naberá na sile, a tak boli organizátori z oddielu AS Trenčín nútení turnaj zrušiť. Prísne hygienické opatrenia, zákaz zhromažďovania sa, či ďalšie okolnosti neumožnia zorganizovať nielen juniorský turnaj, ale ani podujatie Slovak Youth International U15.

 

29.októbra 2020 odštartovali vo fínskom meste Lahti Juniorské Majstrovstvá Európy, na ktorých si o triumf v tímovej súťaži zahralo 17 družstiev. Slovensko sa na podujatí nepredstavilo ani v tímovej, a nenastúpi ani v individuálnej súťaži. Čítajte viac.

Splnomocnenec vlády pre mládež a šport Karol Kučera, informoval o pripravovanom pilotnom projekte „Tréneri v škole“, ktorý by sa mal rozbehnúť v januári 2021. Čítajte viac.

Zo sveta

Vzhľadom na situáciu s ochorením COVID 19 sa výročná Členská konferencia Badminton Europe neuskutočnila v Kodani, ale po prvýkrát v histórii prebiehala online. Čítajte viac.


Organizátori juniorských majstrovstiev sveta, ktoré sa mali konať v januári 2021, potvrdili, že šampionát sa kvôli aktuálne neistej situácii s vírusom COVID 19 neuskutoční. Čítajte viac.

 

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov