Portuguese International: Rozhodovali koncovky...

9. 11. 2020
Slovenský reprezentant Milan Dratva má za sebou vystúpenie na medzinárodnom International Series podujatí v portugalskom Caldas da Rainha. A ako sa mu darilo? V skratke povedané: striedavo-oblačno.

Milan prešiel prvým kolom cez nemeckého hráča Camila Borsta bez väčších problémov. Po výsledku 21:8 a 21:12 si zaistil účasť v kole druhom, kde mal nastúpiť proti tretiemu nasadenému Francúzovi Lucasovi Corveemu.

Ako Milan sám priznal, Francúz bol jeho idolom ešte počas jeho turnajových začiatkov. Do stretnutia však Slovák vstúpil ako pravý bojovník, a o čo najlepší výsledok bojoval od prvého košíka. Milanovi sa darilo, a počas celého setu si držal vedenie. Čo ale čert nechcel, skúsenejší súper v závere setu zabral, výmeny odohral s chladnou hlavou a získal prvý set vo svoj prospech. Rovnaký scenár sa opakoval aj v sete druhom, keď sa Milanovi napriek vedeniu nepodarilo zápas dotiahnuť do víťazného konca. A je nutné dodať, že k výhre mu naozaj chýbalo len veľmi málo. Ktovie, možno sa šťastie na nášho reprezentanta usmeje nabudúce...

Čo ale dodať? Corvee ako tretí hráč turnaja pokračoval v pavúku ďalej. V štvrťfinále s „rukou vo vrecku“ porazil Španiela Joana Monroya, a v semifinále dokázal vyradiť aj druhého nasadeného Španiela Pabla Abiana. Turnajovú púť ukončil vo finále, kde prehral s krajanom, prvým nasadeným Briceom Leverdezom. O kvalitách Lucasa Corveeho teda asi nie je nutné ďalej hovoriť...

Na výhru ale Francúz Corvee siahol, a to spoločne s Leverdezom v štvorhre mužov. Víťazkou dvojhry žien sa stala Švajčiarka Sabrina Jaquet. Výhry z mixu a štvorhry žien putovali do Škótska, dvojiciam Christopher Grimley/Eleanor O´Donnell a Lauren Middleton/Holly Newall.

Výsledky

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov