Vedeli ste...

24. 11. 2020
Svetová federácia sa v roku 2020 rozhodla poskytnúť členským krajinám podporu, a to prostredníctvom grantového programu. Už viac ako 100 asociáciám pristáli na účtoch prvé sumy peňazí.

Grantový program svetovej federácie poskytuje členským združeniam príležitosti  na podporu rozvoja bedmintonu v daných krajinách. V dôsledku pandémie COVID 19 a súčasných obmedzení pri cestovaní či iných aktivitách prijala svetová federácia rozhodnutie, že program členských grantov na rok 2020 upraví tak, aby spĺňal aktuálne potreby federácií, a to najmä tých, ktoré sú ovplyvnené koronavírusom. Uvedené finančné prostriedky sú viazané na tému „Späť do bedmintonu“, ktorej cieľom je stimulovať návrat bedmintonových aktivít v súčasnom prostredí.

Prezident BWF Poul-Erik Høyer: „Vzhľadom na neistú povahu pandémie COVID 19 je nevyhnutné, aby sme oslovili a podporili naše členské združenia. Z dlhodobého hľadiska vidíme, že grantový program uľahčuje pokračujúcu a konzistentnú pomoc asociáciám pri poskytovaní bedmintonových aktivít vo svojich krajinách.“

V procese uvoľňovania finančných prostriedkov bolo federáciám zaslaných približne 500 000 USD. Príjemcom grantu bol samozrejme aj Slovenský zväz bedmintonu, ktorý finančné prostriedky využil na školenie trénerov ako aj rozhodcov, na reprezentačné sústredenie či na marketing a komunikáciu.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov