SZBe: „Head coach J.Meulendijks“

24. 11. 2020
Hlavnou trénerkou reprezentácií Slovenska bude v sezóne 2021 Holanďanka Judith Meulendijks. Slovenský zväz bedmintonu uzavrel s účastníčkou olympijských hier v Sydney ročný kontrakt.

Bývalá skvelá bedmintonistka mala tú možnosť trénovať pod vedením vynikajúcich trénerov ako Martijn van Dooremalen, Claus Poulsen, Kenneth Larsen či Morten Frost. Jej profesionálna hráčska kariéra trvala dlhých 18 rokov, a počas tejto doby si na konto pripísala naozaj cenné skalpy, medzi ktoré môžeme zaradiť výhry nad svetovými hráčkami Wang Chen, Zhou Mi či Zhang Ning, inak zlatá olympijská medailistka z rokov 2004 a 2008.

Trojnásobná majsterka Holandska má za sebou okrem hráčskych úspechov už aj bohatú trénerskú kariéru. Na Olympiáde 2016 v Riu bola trénerkou Švajčiarky Sabriny Jacquet, ktorá pod jej vedením siahla na Majstrovstvách Európy 2017 v Dánsku na bronz v dvojhre žien. V rokoch 2016 – 2018 bola poradkyňou TOP indickej hráčky P.V.Sindhu. Od roku 2012 sa zároveň ako trénerka aktívne zúčastňuje na juniorských a seniorských sústredeniach v Holandsku, Dánsku a Nemecku.

Toto leto sa Judith zoznámila aj s prostredím u nás na Slovensku. Absolvovala dvojtýždňové sústredenie ako aj dva trénerské semináre. Spoluprácu s ňou sme však po lete neukončili. Počas jesene sme dohodli dodatočné online konzultácie s reprezentantmi, ba čo viac, v rámci spolupráce sme oslovili aj kluby.

V spolupráci, ale v omnoho väčšej miere budeme pokračovať aj v sezóne 2021. Judith sa stane hlavnou trénerkou všetkých reprezentácií, a navyše, aj naďalej bude spolupracovať s klubmi, ktoré o jej rady a skúsenosti prejavia záujem.

 Judith Meulendijks:

„Som veľmi šťastná, že som podpísala zmluvu so Slovenským zväzom bedmintonu. Po augustovom kempe, kde som spolupracovala s Tiborom Kesslerom a Jánom Fiľom, sme sa začali rozprávať o tom, ako rozvíjať bedminton na Slovensku. Jedna vec viedla k druhej, a sme tu!“

 “S projektom som začala v októbri. S hráčmi sme vytvorili databázu o tom, kde sme teraz, a kde sa chceme nachádzať o pár rokov. To ma motivovalo, aby som sa pokúsila rozvíjať ich vo všetkých možných aspektoch hry. Odovzdávam im moje skúsenosti a rady, a pokúšam sa ich dostať na vyššiu úroveň.”

 „Taktiež som pomoc ponúkla klubom a rovno začala spolupracovať s niektorými z nich. Dávam im rady a nové nápady, brainstorming o tom, ako motivovať hráčov a veci k zlepšeniu.”

„Všetci máme rovnaký cieľ, a to spraviť z bedmintonu na Slovensku výraznejší šport. Teším sa na túto výzvu!”

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov