Olympiáda pohľadom J.Meulendijks

8. 12. 2020
Judith Meulendijks reprezentovala Holandsko na Olympijských hrách v austrálskom Sydney, v roku 2000. Ako svoju účasť vnímala, a čo hovorí na samotný zápas pod olympijskými kruhmi?

Judith, aká bola tvoja športová kariéra?

„Odohranie nespočetného množstva turnajov, veľa cestovania, veľa tvrdého tréningu, ale tiež zábava a privilégium reprezentovať svoju krajinu po naozaj mnoho rokov.“

Mala si svojich obľúbených či neobľúbených súperov?

„Skutočne nie, ale vždy bolo obrovskou výzvou hrať proti TOP čínskym hráčkam.“ 

A čo olympijské hry v Sydney? Ako si sa cítila, keď si bola súčasťou najväčšieho športového podujatia na svete, bol to tvoj splnený sen?

„Bol to úžasný zážitok. Byť súčasťou najväčšej športovej akcie na svete, ísť po štadióne počas otváracieho ceremoniálu so všetkými tými ľuďmi, ktorí okolo fandili. Bol to určite sen, ktorý sa mi splnil. Ba čo viac, moji rodičia a sestra tam boli a zdieľali tento sen so mnou.”

Samotný zápas proti Ye Zhaoying? Prehrala si v troch setoch…spokojnosť alebo sklamanie?

„Samozrejme sklamanie, pretože som prehrala. Ale na druhej strane, bol to jeden z mojich najlepších zápasov na tak obrovskom podujatí. Číňanka nakoniec získala bronzovú medailu, takže som potom za svoj výkon a samotný výsledok bola na seba hrdá.”

FOTO: BadmintonPhoto

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov