Čo priniesol mesiac: „December 2020“

4. 1. 2021
Posledný mesiac sezóny 2020 patril najmä kvalifikácii Majstrovstiev Európy zmiešaných družstiev, no prečítať ste si mohli aj zopár zaujímavých rozhovorov. Pripomeňme si, čo dôležité sa počas decembra udialo nielen na Slovensku, ale aj vo svete.

Sústredenie

Nahliadnite späť na reprezentačné sústredenie a to očami našich reprezentantov. Prečítajte si ako vnímali atmosféru na sústredení, čo bolo podľa nich základom tréningov a čo všetko sa mali možnosť naučiť... Čítajte viac.

Rozhovory

Judith Meulendijks reprezentovala Holandsko na Olympijských hrách v austrálskom Sydney, v roku 2000. Ako svoju účasť vnímala, a čo hovorí na samotný zápas pod olympijskými kruhmi? Čítajte viac.

Hráčka oddielu Lokomotíva Košice, Sofia Slosiariková, sa rozhodla okúsiť atmosféru tréningov v dánskom Centre of Excellence. Mladá Košičanka v Holbaeku trénovala niekoľko týždňov, a musíme povedať, že nadšenie z jej pobytu tam, z nej jednoducho vyžarovalo... Čítajte viac.

Úradujúcou majsterkou Slovenska je pri nezorganizovaní šampionátu 2020 aj naďalej Katarína Vargová. Reprezentantka oddielu Lokomotíva Košice zažiarila na MSR 2019, keď vo finále dokázala zdolať 5-násobnú majsterku Martinu Repiskú. Ako sa táto výhra rodila, a aké pocity Katka zažívala? Čítajte viac.

Kvalifikácia Majstrovstiev Európy zmiešaných družstiev

Slováci s novou trénerkou, v nezvyčajnej zostave, s chýbajúcimi vecami, no s bojovnou náladou, ktorá ale favoritom z Holandska veľa problémov nenarobila. Čítajte viac.

Veľké očakávania, prílišné chcenie či množstvo chýb na strane slovenských reprezentantov. Aj takto by sa dal v skratke charakterizovať duel proti Českej republike, ktorý skončil nelichotivým výsledkom 1:4 v prospech našich susedov. Čítajte viac. 


Šťastný koniec sa nekonal, a slovenskí reprezentanti nezvíťazili ani v poslednom skupinovom stretnutí kvalifikácie Majstrovstiev Európy zmiešaných družstiev. V záverečnom meraní síl, po dramatickom priebehu duelu, podľahli Rakúsku pomerom 2:3. Čítajte viac.

Pre Judith Meulendijks bola kvalifikácia na Majstrovstvá Európy zmiešaných družstiev prvým oficiálnym výjazdom. Prvýkrát videla hráčov stáť na kurte mimo tréningu, prvýkrát mala možnosť vidieť ako sú naši reprezentanti ochotní zabojovať o čo najlepší výsledok, a vôbec prvýkrát okúsila atmosféru podujatia z lavičky slovenskej trénerky. Čítajte viac.

Dve výhry a tri prehry, taká bola zápasová bilancia slovenského reprezentanta na kvalifikácii v Rakúsku. Milan Dratva nastúpil v troch dvojhrách a dvoch mixoch, a musíme povedať, že ak by mal čo i len o trochu viac šťastia, tých víťazných stretnutí mohlo byť určite viac. Čítajte viac.

Jakub Horák sa v Linzi predstavil ako štvorhrový špecialista, ktorý v troch dueloch márne bojoval, spolu s Andrejom Antoškom, o bod pre slovenský tím. Ako sám prezradil, turnaj mu veľmi nevyšiel. Čítajte viac.

Bývalý reprezentant Slovenska a tréner poverený vedením reprezentácie dospelých, Michal Matejka si v Linzi vyskúšal úlohu asistenta a šoféra. Ako vnímal účinkovanie slovenskej výpravy na kvalifikácii Majstrovstiev Európy a ako celé vystúpenie hodnotí s odstupom času? Čítajte viac.

Tri dvojhry, dve štvorhry, dve výhry, tri prehry...takto vyzerala skrátená zápasová bilancia päťnásobnej majsterky Slovenska, ktorá v Rakúsku veru nenastupovala na kurt v ľahkých pozíciách. Od Martiny sa očakávali skvelé výsledky, a možno práve to našej nádejnej olympioničke tak trochu zväzovalo ruky. Čítajte viac.

Juniorská reprezentantka Natália Tomčová mala možnosť vycestovať na kvalifikáciu, a užila si atmosféru vrcholného európskeho podujatia. Ako svoju účasť hodnotí? Čítajte viac.

Z domova

Slovenský zväz bedmintonu podpísal s európskou bedmintonovou federáciou dohodu, alebo lepšie povedané memorandum o porozumení, ktoré sa zameriava na strategický rozvoj európskeho bedmintonu. Čítajte viac.

Zo sveta

16.-21.februára 2021 sa vo Fínsku uskutoční finále Majstrovstiev Európy zmiešaných družstiev. V akcii uvidíme osem najlepších tímov Európy, ale ktoré to sú? Čítajte viac.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov