Zo sveta: Najväčšie podujatia sezóny 2021

7. 1. 2021
Nová sezóna odštartovala, a aj keď sa nachádzame v naozaj ťažkej a nepredvídateľnej situácii, v kalendári turnajov nám svieti niekoľko vrcholných podujatí, na ktorých by sa reprezentanti či zástupcovia Slovenska mohli zúčastniť.

2021 European Mixed Team Championships

Už vo februári by malo osem tímov Európy zabojovať o medaily na Majstrovstvách Európy zmiešaných družstiev vo Fínsku. Čakajú nás napínavé súboje, v ktorých si to o zlato rozdajú úradujúci majstri z Dánska, Angličania, Rusi, Holanďania, Škóti, Nemci, Francúzi a domáci Fíni.

2021 European Championships a BEC kongres

Rok 2020 sa musel zaobísť bez toho, aby sme spoznali nových Majstrov Európy. Veríme, že v roku 2021 šampiónov korunovať budeme, a to v apríli, v Kyjeve. Zároveň by sa v rovnakom čase, a na rovnakom mieste mal konať aj kongres Badminton Europe.

Sudirman Cup

Majstrovstvá sveta zmiešaných družstiev by sa tento rok mali počas mája odohrať v čínskom meste Suzhou.

2021 European Senior Championships

Seniorské Majstrovstvá Európy boli v sezóne 2020 odložené. Chorvátske mesto Zadar teda skúsi účastníkov týždenného šampionátu privítať tento rok opäť, a to 20.-27.júna 2021.

2021 European Club Championships

Podobne ako seniorské majstrovstvá, aj Majstrovstvá Európy klubov boli odložené. Poľský Bialystok by mal hostiť najlepšie tímy Európy v približne rovnakom čase, konkrétne 21.-25.júna 2021.

RSL BEC Summer School

Júl 2021 a očakávaná Summer School pre hráčov v kategórii do 15 rokov, ktorých na kempe môžu sprevádzať aj tréneri. Hráči z rôznych krajín by sa mali stretnúť v slovinskom Podcetrteku.

Olympijské hry

COVID 19 ovplyvnil aj organizáciu Olympijských hier. Veríme, že dlhé čakanie sa čoskoro skončí, a my uvidíme tých najlepších svetových hráčov v japonskom Tokiu súťažiť o olympijské zlato.

European U17 Championships

Nájdu sa na Majstrovstvách Európy do 17 rokov nové vychádzajúce hviezdy? Dozvieme sa to 3.-12.9.2021 na šampionáte, ktorý by sa mal uskutočniť v Slovinsku.

Thomas a Uber Cup

Rovnako ako Olympijské hry, odložené bolo aj finálové kolo Majstrovstiev sveta mužských a ženských družstiev. Podujatie bude hostiť Dánsko, ktoré malo najlepšie svetové tímy privítať už v sezóne 2020.

Majstrovstvá sveta 2021

Majstrovstvá sveta sa uskutočnia koncom novembra v španielskom meste Huelva. Práve tam sa v roku 2018 z triumfu Majsterky Európy radovala domáca Carolina Marin. Ešte stále úradujúca Olympijská víťazka bude chcieť na domácej pôde rozhodne zažiariť a pripísať si na konto ďalší triumf svetového kalibru.

Čo dodať na záver? Mal by nás čakať naozaj zaujímavý rok, plný skvelých podujatí. Otázkou ale aj naďalej ostáva, ktoré zo šampionátov sa v tomto náročnom období podarí zorganizovať...

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov