Zo sveta: Bedminton na Európskych hrách 2023

19. 1. 2021
Európsky olympijský výbor oznámil, že bedminton bude pridaný do programu Európskych hier, ktoré sa uskutočnia v roku 2023, v poľskom Krakove.

Zmluva bola uzavretá dnes, a to v Dome športu v Dánsku. Dohodu medzi Európskym olympijským výborom (EOC) a Badminton Europe podpísali prezident Niels Nygaard a generálny sekretár BEC Brian Agerbak.

Bedminton sa tak pripojil k rastúcemu počtu športov pre hry v Krakove. V decembri boli potvrdené športy ako plážová hádzaná, kanoe, karate, moderný päťboj či taekwondo. Poľsko sa tak po úspešných hrách v Baku 2015 a Minsku 2019 stane tretím priamym dejiskom Európskych hier, na ktorých opäť uvidíme aj bedminton.  

Prezident Badminton Europe, Peter Tarcala: „Je dôležité byť súčasťou rodiny EOC, a byť súčasťou najväčších multi-športových hier na našom kontinente, ktoré sú pre každý šport takmer rovnako dôležité ako účasť na olympijských hrách. Beriem to ako prestíž. Očakávam, že s veľkou organizáciou a partnerstvom budeme schopní priviesť našich najlepších hráčov a čo najlepšie prezentovať bedminton.“

Očakáva sa, že súťaž v bedmintone sa odohrá v rovnakom formáte ako v Minsku. Odhadovaná je účasť približne 160-tich bedmintonistov, ktorí budú súťažiť v piatich disciplínach. Výsledky z hier budú rovnako započítané do svetového rebríčka, ako aj do kvalifikácie na OH 2024 v Paríži. Počet udelených bodov bude rovnaký ako počet bodov na kontinentálnych šampionátoch.

FOTO: Badminton Europe

Celý článok TU

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov