Toyota Thailand Open: Axelsen s Marin opäť úradovali

25. 1. 2021
Znie to priam až neuveriteľne, ale Viktor Axelsen a Carolina Marin dokázali potvrdiť svoju dominanciu, keď druhý týždeň po sebe vystúpili na vrcholy vo svojich disciplínach. Výhru potvrdili aj domáci Dechapol Puavaranukroh/Sapsiree Taerattanachai v mixe a Taiwanci Lee Yang/Wang Chi-Lin v štvorhre mužov.

V mužskej dvojhre sa proti Viktorovi Axelsenovi prekvapivo vo finále ocitol jeho krajan Hans-Kristian Vittinghus, ktorý si miestenku zaistil po naozaj skvelých výkonoch v predošlých kolách.

Axelsenov ale zvládol finále za 40 minút, a po výsledku 21:11, 21:7 povedal: „Je to pre mňa veľký, veľký úspech. Dlho som nehral, ale prísť sem a vyhrať dva turnaje za sebou je pre mňa mimoriadny úspech, takže som na seba hrdý a som skutočne šťastný.“

Repete z uplynulého týždňa zažila Španielka Carolina Marin, ktorá opäť stála proti nasadenej jednotke Tai Tzu Ying. Aj napriek tomu, že Tai sa pokúsila úradujúcu olympijskú víťazku zaskočiť, Marin udržala nervy na uzde a zvíťazila po výsledku 21:19, 21:17.

„Cítim sa nesmierne šťastná. Dve víťazstvá za dva týždne. Je úžasné ako som začala rok. Keď sa končil rok 2020 povedala som svojmu tímu, že chcem byť novou hráčkou, s novým zmýšľaním. Chcem sa viac zamerať na hru, a neustále sa zlepšovať.“ Ako Marin ďalej prezradila, tento rok má dva obrovské ciele, a to olympijské hry a majstrovstvá sveta.

Opätovný úspech na domácej pôde zaznamenali aj Dechapol Puavaranukroh/Sapsiree Taerattanachai. Tí si v 46-minútovom finále poradili so štvrtými nasadenými Kórejčanmi Seo Seung Jae/Chae Yujung po setoch 21:16 a 22:20.

Ďalšími víťazmi, ktorí v Bangkoku zvíťazili druhý týždeň po sebe boli Taiwanci Lee Yang/Wang Chi-Lin. Turnajové šestky v najkratšom finálovom zápase, ktorý trval 36 minút, porazili nasadené osmičky z Malajzie Aarona Chiu/Soh Wooi Yika dva nula na sety.

Poslednými víťazkami sa stali štvrté nasadené Kórejčanky Kim So Yeong/Kong Hee Yong, ktoré vo finále porazili tretie nasadené krajanky Lee So Hee/Shin Seung Chan.

FOTO: Badminton Photo

Výsledky  

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov