ME 2021: Divoké karty sú rozdané

16. 3. 2021
Komu udelila Európska federácia divokú kartu, a kto si teda bude môcť zahrať na 28.ročníku Majstrovstiev Európy v Kyjeve?

V posledných týždňoch bol zostavený zoznam hráčov s právom štartu na šampionáte. Nás mimoriadne teší, že Milan Dratva ako aj Martina Repiská sa dostali medzi 40 singlistov, ktorí si na podujatí zahrajú. V párových disciplínach sa delilo 28. miesteniek.

Čo sa divokých kariet týka, tie boli nakoniec udelené ukrajinským hráčom, pričom sa prihliadalo na výkonnosť a dosiahnuté výsledky.

V mixe dostali divokú kartu Valeriy Atraschenkov s Yelizavetou Zharkou. 36-ročný Atraschenko je osemnásobným ukrajinským majstrom, 28-ročná Zharka spolu s Atraschenkom získala šesť národných titulov v mixe. Okrem toho si Zharka zahrá aj ženskú štvorhru, keďže spolu sa spolu s Marynou Ilyinskayou nachádzajú v európskom rebríčku na 25. priečke.   

Divokú kartu v mužskej dvojhre dostala mladá ukrajinská nádej, Danylo Bosniuk. 20-ročný hráč je ukrajinským šampiónom z roku 2020, bol súčasťou tímu na Majstrovstvách Európy mužských družstiev v roku 2020 a rovnako štartoval za svoju vlasť aj na kvalifikácii Majstrovstiev Európy zmiešaných družstiev.

V ženskej dvojhre okúsi vďaka divokej karte účasť Anna Mikhalkova, ktorá trénuje v dánskom Centre of Excellence. 24-ročná Mikhalova sa aktuálne v svetovom rebríčku nachádza na 73.pozícii.

Reprezentovať svoju vlasť v štvorhre žien budú na základe divokej karty bronzové medailistky z Juniorských majstrovstiev Európy. Hovoríme o 17-ročnej Poline Buhrovej a 16.ročnej Marii Stoliarenko.

Divoká karta nebola udelená len v štvorhre mužov, čo znamená, že na základe rebríčka získali miestenku poľskí reprezentanti Wiktor Trecki/Maciej Matusz.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov