Polish Open 2021

24. 3. 2021
Poľské mesto Gniezno, International Challenge podujatie, a dvaja slovenskí reprezentanti na štartovacej listine. Čo nás teda 25.-28.marca čaká?

Tešiť sa môžete na výkony Slovákov, ktorí sa predstavia v hlavnej súťaži dvojhry mužov a žien. V akcii budeme sledovať Milana Dratvu a Martinu Repiskú.

Milan v prvom kole nastúpi proti Švajčiarovi Tobiasovi Kuenzimu. 23-ročný Švajčiar odohral na decembrovej kvalifikácii Majstrovstiev Európy zmiešaných družstiev trojsetový duel s ruským reprezentantom Vladimirom Malkovom. Zápas síce prehral, no na kurte strávil skoro hodinu a skvelému hráčovi akým Rus bezpochyby je dal naozaj zabrať. Medzi inými, má 157. hráč svetového rebríčka na konte aj trojsetový duel s aktuálne prvým nasadeným Kanaďanom Brianom Yangom, s ktorým si sily zmeral nie tak dávno, a to v októbri 2020.

Martine patrí na turnaji číslo 6.. Ako nasadená hráčka bude v prvom kole čeliť maďarskej reprezentantke Danielle Gonde. Vo vzájomných dueloch vedie Slovenka 2:1. Nutné je ale dodať, že posledný zápas odohrali súperky v roku 2016, čo je naozaj dávno.

Na základe rebríčkového postavenia, kde Martina opäť prekonala svoj a zároveň aj slovenský rekord, a svojim 69.miestom sa rozhodne zapíše do slovenskej bedmintonovej histórie, by mala byť oproti 160. Maďarke v dueli favoritkou.

My už len doplníme informácie, že prvým nasadeným hráčom v dvojhre mužov bude Kanaďan Brian Yang. V dvojhre žien mala byť jednotkou Škótka Kirsty Gilmour, tú ale nakoniec na turnaji neuvidíme, a tak patrí rola favoritky druhej nasadenej Estónke Kristin Kuube. V štvorhre mužov sú číslom jeden Američania Phillip Chew/Ryan Chew, v štvorhre žien sú jednotkami Turkyne Bengisu Ercetin/Nazlican Inci. Na špici pavúka v mixe sa nachádzali Škóti Adam Hall/Julie Macpherson, ktorých ale rovnako v akcii neuvidíme. Turnajovými dvojkami sú Poliaci Pawel Smilowski/Magdalena Swierczynska.

Turnaj štartuje už zajtra, no Slováci do deja zasiahnu až v piatok. My Vám však zajtra prinesieme predturnajové ohlasy od Milana a Martiny.

  

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov