Čo priniesol mesiac: „Marec 2021“

8. 4. 2021
Ako vyzerali uplynulé týždne? Užili sme si niekoľko online tréningov, vypočuli zaujímavé webináre, dozvedeli sa pár nových informácií, no čerešničkou na torte bol samozrejme turnajový bedminton, ktorý sme mali možnosť sledovať na medzinárodnej scéne.

Webináre

Bývalý bedmintonista Dávid Balucha, ktorý ako fyzioterapeut momentálne pracuje pre firmu Prestige Fyzio Vás so svojim kolegom previedol webinárom, ktorý sa venoval téme zlepšenia pohyblivosti s vysvetlením základných princípov cvičenia. Čítajte viac. 


Sára Stašková a jej druhý webinár, alebo lepšie povedané workshop s reprezentantmi, v ktorom rozoberali témy „Nastavovanie cieľov a pozitívny životný štýl v aktuálnom období“. Čítajte viac.

Workouty

Online tréning číslo sedem v podaní hlavnej trénerky Judith Meulendijks bol zameraný na vysoko intenzívny intervalový tréning. Čítajte viac.

Tréning číslo osem bol zároveň aj prvým online workoutom pre budúcich reprezentantov v kategórii do 17 rokov. Čítajte viac.

Ako vyzeral deviaty online tréning slovenských reprezentantov? Čítajte viac.

Tréning číslo desať patril Pilatesu. Čítajte viac.

Medzinárodné turnaje

Sezóna 2021 sa pre dánsku hviezdu Viktora Axelsena a Španielku Carolinu Marin začala jednoducho famózne. Po dvoch triumfoch a jednom striebre v Thajsku, si dvojica pripísala na kontá ďalšiu výhru, a to na HSBC BWF World Tour Super 300 podujatí v švajčiarskom Bazileji. Čítajte viac.

Slovenská reprezentantka Martina Repiská si užila svoje premiérové účinkovanie na turnaji All England. V prvom kole ženskej dvojhry si sily zmerala s dánskou hviezdou Line Christophersen. Čítajte viac.

Ďalší ročník prestížneho podujatia je za nami, a my len môžeme konštatovať, že aj napriek patáliám spojeným s vírusom COVID 19 sa bolo na čo pozerať. Štyrikrát zlato pre Japonsko, a neuveriteľná cesta malajzijského reprezentanta Lee Zii Jiu, ktorý okrem iných dokázal na svojej ceste za zlatom zdolať aj svetovú jednotku Kenta Momotu z Japonska... Čítajte viac.

International Challenge podujatie v Poľsku a štvrťfinále pre slovenskú reprezentantku Martinu Repiskú, ktorá si v rámci olympijskej kvalifikácie pripísala na konto skvelých 2200 bodov. Čítajte viac.


Z domova

Slovenský zväz bedmintonu oznámil širokej bedmintonovej verejnosti, že registrácie nových členov prebiehajú od sezóny 2021 novou formou, ktorá je v súlade so Zákonom o ochrane osobných údajov. Čítajte viac.

Výkonný výbor na návrh hlavnej trénerky Judith Meulendijks, ako aj jej asistentov, schválil širšie reprezentačné výbery Slovenska na rok 2021. Čítajte viac.

Zo sveta

Dvojnásobný majster sveta Kento Momota sa stal prvým bedmintonistom, ktorý bol nominovaný na prestížne ocenenie Laureus World Sports Award, a to v kategórii „Comeback roku“. Čítajte viac.

26.januára 2021 absolvovala rada európskej bedmintonovej federácie online zasadnutie, na ktorom prijala zopár návrhov. A čoho sa teda týkajú? Čítajte viac.

Komu udelila Európska federácia divokú kartu, a kto si teda bude môcť zahrať na 28.ročníku Majstrovstiev Európy v Kyjeve? Čítajte viac.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov