Z domova: Hor sa na tréning!

19. 4. 2021
Je to tu! Dočkali sme sa, a po neuveriteľne dlhom čase sa opäť môžeme vrátiť aspoň do tréningového procesu. Slovensko sa totiž 19.apríla 2021 preplo do III. stupňa varovania. Čo to ale znamená?

Celé Slovensko sa posledné mesiaci riadi podľa COVID automatu. Obyvatelia sa v boji s pandémiou orientujú podľa toho, do akého okresu spadajú, a akú farbu daný okres má. Rovnako na tom bude od dnešného dňa aj šport.

Športový COVID automat je plne funkčný a v prevádzke. Oddnes si teda na stránke covidsemafor.sportcenter.sk môžete zistiť, čo pre Váš okres platí, a aký tréning je povolený.

Najdôležitejšou správou ale je, že od pondelka, 19.apríla, sú opäť povolené tréningy na vonkajších aj vnútorných športoviskách. Opäť ale platí, že športovci sa budú môcť pripravovať iba v šesťčlenných skupinách. V interiéri platí aj pravidlo, že na jedného športujúceho musí pripadať minimálne 35 metrov štvorcových.

Trénujúci musia mať negatívny test na koronavírus či výnimku v súlade s vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva. Pri športovaní nie je povinné prekrytie horných dýchacích ciest a na žiadnom športovisku sa nemôžu využívať šatne či sprchy.

Turnaje však ešte stále ostávajú na druhej koľaji, pretože súťaže okrem už dlhodobo povolených sa hrať nemôžu, pričom v povolených ligách majú diváci na tribúny naďalej zákaz vstupu.

V súlade s príslušnými vyhláškami sa ale naďalej môžu organizovať aj hromadné podujatia jednorazovej povahy, ktorých všetci účastníci budú v dobe začiatku hromadného podujatia disponovať negatívnym výsledkom RT-PCR testu alebo antigénového testu na ochorenie COVID19 nie starším ako 12 hodín a ktoré budú ohlásené na miestne príslušnom regionálnom úrade verejného zdravotníctva najneskôr 48 hodín pred jeho začiatkom. Takéto konania sa konajú bez obecenstva.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov