Výsledkový servis: Polish U17 a Austrian Open

31. 5. 2021
Päť stretnutí, ani jedna výhra. Žiaľ, aj takáto je realita účasti slovenských hráčov na podujatiach v Poľsku a Rakúsku.

Polish U17 Open

Matúš Poláček a Dominik András reprezentovali na podujatí oddiel KBC Košice. Obaja sa predstavili v dvojhrách, ako aj v spoločnej štvorhre. Okrem nich na podujatí štartoval aj Andrej Suchý za klub BKK Sliač, ktorý nastúpil v mixe, po boku Češky Barbory Bursovej.

Matúš nastúpil na zápas ako prvý, jeho súperom bol Poliak Igor Jasek. Výsledok 21:15 a 21:9 v prospech súpera. Andrej s Barborou nestačili v druhom zápase na domáci pár Bartlomiej Butkus/Maja Janko, a po výsledku 21:10, 21:10 sa s turnajom lúčili. Nasledoval Dominik a dvojhra proti Rakúšanovi Pascal Chengovi. 24-minút na kurte a konečný výsledok 21:2, 21:4 pre rakúskeho hráča. Posledný duel, v ktorom Matúš s Dominikom čelili českému páru Josef Cirók/Patrik Hradzíra trval tiež 24-minút a skončil výsledkom 21:11 a 21:12 v prospech Čechov.

Slováci majú za sebou „pokoronovú“ turnajovú premiéru, ktorá síce výsledkovo nedopadla príliš dobre, ale ukázala všetkým na čom majú pracovať. Hráči nazbierali skúsenosti a po veľmi dlhej dobe okúsili skutočnú súťažnú atmosféru.

Austrian Open

Osamotený vojak v poli... Milan Dratva bol jediným slovenským zástupcom na podujatí, a jeho turnajová cesta žiaľ trvala len krátko. Slovák nastúpil v prvom kole hlavnej súťaže proti kvalifikantovi z Malajzie, Justinovi Hohovi. Za stavu 11:5 pre súpera však Milan zápas ukončil.

Už pred samotným podujatím mal Milan zdravotné ťažkosti týkajúce sa žalúdka, a bolo otázne, či sa turnaja vôbec zúčastní. Slovák sa rozhodol zabojovať, ale zdravotný stav, v ktorom sa nachádzal mu nedovolil podať 100% výkon, ba ani duel dohrať.  

FOTO: Košické bedmintonové centrum

 

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov