Výsledkový servis: Spanish Junior

14. 6. 2021
Od medaily len malý kúsok... Sofia Slosiariková zažiarila na medzinárodnom juniorskom turnaji v španielskej La Nucíi, keď sa v 64-kovom pavúku dvojhry dievčat predrala až do štvrťfinále.

Juniorská reprezentantka v prvom kole nastúpila proti domácej Vanese Garcii, ktorú doslova zmietla z kurtu. Po výsledku 21:8 a 21:4 ju v druhom kole čakala Peruánka Fernanda Munar Solimano. Psychicky náročnejší zápas, ktorý však Sofia nakoniec zvládla, keď zvíťazila pomerom 24:22 a 21:16. Tretie kolo a piata nasadená Španielka Maria De La O Perez. Opäť skvelý výkon Slovenky, 23-minút na kurte a vybojovaná štvrťfinálová účasť.

V dueli o semifinále Sofia čelila Angličanke Lise Curtin, víťazke YONEX France U17 Open 2020, ktorá je vo svojich 17-tich rokoch 822.hráčkou v svetovom rebríčku dospelých. Vyrovnané stretnutia, no so šťastnejším koncom pre Angličanku, ktorá následne na turnaji dokráčala až do finále.

„Som na seba pyšná, ako som to zvládla, keďže posledné mesiace som sa trápila v mnohých oblastiach po mentálnej stránke a na turnaji som bola jediná Slovenka bez trénera. Pravdupovediac, ani na tento turnaj som si veľmi neverila, mala som strach hneď od prvého zápasu. Po druhom zápase, ktorý bol odohraný v úplnom strese a kŕči som sa spamätala a začala byť “TÁ SOFIA”, ktorou naozaj som. Som rada, že som si mohla prejsť počas 2 dni dvoma úplne rôznymi mentálnymi nastaveniami a stále to zvládnuť s úsmevom na tvári! Čaká má ešte toho veľmi veľmi veľa, na čo sa samozrejme veľmi teším, a toto všetko má len ženie dopredu. Ďakujem za každú milú správu, za ľudí čo ma sledovali a držali prsty“ písala Sofia bezprostredne po turnaji na sociálnych sieťach.

Reprezentantka oddielu Lokomotíva Košice zaznamenala fantastický výsledok, ku ktorému jej touto cestou gratulujeme!

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov