Čo nás čaká: „Október 2021“

30. 9. 2021
Farebná jeseň nám neprináša len pestro sfarbené lístie...farbu nám kvôli koronavírusu začínajú meniť aj jednotlivé okresy na Slovensku. Situácia sa pomaly ale isto stáva vážnejšou. Pozitívnou správou je ale fakt, že súťaže SZBe stále pokračujú a nás počas októbra čaká niekoľko zaujímavých podujatí.

Mesiac odštartujeme medzinárodnými turnajmi Slovak Youth U17 a Slovak Youth International U13, ktoré sa 1.-3.októbra odohrajú v Trenčíne. Okrem toho nás počas víkendu čaká pokračovanie slovenských líg. V sobotu a nedeľu sa v Ilave stretnú všetky extraligové družstvá, no sobota bude patriť aj III.lige. V nedeľu si na svoje prídu hráči z druhých líg.

Nasledujúci víkend, 8.-10.októbra, sa opäť pozrieme do Trenčína, a to na Grand Prix A turnaj dospelých. 9. októbra sa popri „áčku dospelých“ pod hradom Matúša Čáka Trenčianskeho bude konať aj celoslovenský turnaj do 11 rokov. Na programe sú aj Oblastné majstrovstvá žiackych družstiev. V sobotu, 9.októbra v Bratislave, a v nedeľu, 10. októbra v Košiciach.

23.októbra by sa hráči v kategórii do 13 rokov mali stretnúť na Grand Prix A turnaji v Žiline. V rovnaký víkend, 23.-24.októbra sa bude konať aj celoslovenský turnaj juniorov v Košiciach.

Na medzinárodnej scéne nás okrem domáceho Slovak Youth U17 čaká aj štart reprezentantov na Austrian U17 International. Už 8.-10.októbra sa pod vedením trénera Jána Fiľa v Rakúsku predstaví 12 reprezentantov. 13.-17. októbra budeme sledovať v akcii aj Martinu Repiskú, ktorá o body do rebríčka zabojuje na turnaji Dutch Open. 14.-17.októbra bude početná výprava Slovákov štartovať na medzinárodnom podujatí Cyprus International. Istú účasť na LI-NING Czech Open v Brne, má 21.-24.októbra len Andrej Antoška s Jakubom Horákom v štvorhre. Pokračovať budeme 27.-30.októbra turnajom YONEX Belgian International, na ktorom sa predvedú Milan Dratva s Martinou Repiskou. Mesiac zakončíme 29.-31.októbra turnajom Adria U17 International.

Samozrejme, čakajú nás aj Majstrovstvá sveta mužských a ženských družstiev, ktoré sa uskutočnia  9.-17.októbra v dánskom Aarhuse. Bude to ďalšia dávka skvelého svetového bedmintonu, ktorý budeme môcť sledovať online. Na záver už len dodáme, že v rámci domácej scény je 9.októbra na programe zasadnutie Výkonného výboru, a 10.októbra sa uskutoční Členská konferencia.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov