Austrian U17: Finálový duel v podaní Sloveniek

11. 10. 2021
Zatiaľ čo na Slovensku hráči štartovali na Grand Prix A U11 a dospelých, reprezentanti v kategórii do 17 rokov hájili našu trikolóru na medzinárodnom podujatí Austrian U17 International...a veruže sa im aj darilo, veď Johanka Ivanovičová s Leou Výbochovou absolútne ovládli dievčenskú časť súťaže.

Tréner Ján Fiľ musel mať obrovskú radosť. Jeho zverenkyne totiž v 64-kovom pavúku dvojhry dievčat dokráčali do finále. Lea na svojej ceste dokonca zdolala aj prvú nasadenú Poľku Maju Janko, s ktorou len pred týždňom prehrala na Slovak Youth U17. Johanka si zasa v semifinále poradila so štvrtou nasadenou Poľkou Kingou Stokfisz.

A čo samotné finále? Nuž, tam si lepšie počínala práve Johanka, ktorá svoju kolegyňu porazila po výsledku 21:19 a 21:15. Zlato a striebro pre Slovensko, úžasný úspech a ďalší míľnik, ktorý si určite všetci budeme pamätať.

Dievčatá spolu odohrali aj štvorhru, no ich cesta skončila v štvrťfinále, po prehre s nemeckými hráčkami. Štvrťfinále sme zaznamenali aj v mixe, kde Richard Pavlík s Leou prehrali v boji o semifinále s neskoršími víťazmi z Rakúska. Medzi osem najlepších párov sa bez boja dostali aj Martin Gabrhel/Gregor Ondrejčák v štvorhre.

Výsledky

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov