GP A U17: Zvolenčania päťkrát na špici

18. 10. 2021
Richard Pavlík a Lea Výbochová sa ziskom hetriku stali najúspešnejšími hráčmi víkendového Grand Prix A turnaja do 17 rokov, ktorý sa konal v Púchove.

Reprezentanti oddielu Slávia TU Zvolen nenašli premožiteľa ani v jednej disciplíne a opanovali tak celý turnaj. Richardovi narobil najväčšie problémy v semifinále Martin Gabrhel, ktorý mu ako jediný dokázal vziať set. Po výsledku 21:16, 12:21 a 21:10 ale do finále nakoniec postúpil práve Richard, ktorý záverečný duel s Matúšom Poláčkom zvládol po setoch 21:10 a 21:13.

V štvorhre Richard vytvoril pár s klubovým spoluhráčom Petrom Petrovičom. Dvojica si vo finále poradila s turnajovými dvojkami Martinom Gabrhelom/Matejom Plevákom dva nula na sety. Do tretice si zlato Richard na krk zavesil aj v mixe. Jeho partnerkou bola už spomínaná Lea, s ktorou si po výhru dokráčali bez straty setu. Vo finálovom stretnutí porazili zvolensko-prešovskú dvojicu Peter Petrovič/Ester Stašková po výsledku 21:12, 21:11.

Bez zaváhania prešla Lea aj pavúkom dvojhry dievčat. Ako turnajová jednotka nestratila set, a vo finále dovolila druhej nasadenej Lei Skorkovskej uhrať 11 bodov v prvom a 9 bodov v druhom sete.

Výhru v štvorhre dievčat zaznamenala Lea spolu s Ester Staškovou. V azda najnapínavejšom finálovom dueli zvíťazil zvolensko-prešovský pár nad Ninou Miladou Michalkovou/Leou Skorkovskou až po dramatickom výsledku 22:20, 22:20.

Medailistom gratulujeme!

Výsledky

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov