Slováci v svetovom rebríčku

10. 11. 2021
Ako si Slováci počínajú v konkurencii top hráčov sveta? Po viacerých odohraných turnajoch na medzinárodnej scéne tu pre Vás máme krátky prehľad toho, ako sa našim reprezentantom darí...

Dvojhra žien je bezpochyby našou najsilnejšou stránkou. Veď Martina Repiská sa neustále pohybuje v prvej svetovej stovke. Aktuálne jej patrí 69. miesto.

Prenasledovať ju ale začína Katarína Vargová, ktorá sa pomalými krokmi posúva vpred. Ešte v auguste sa totiž nachádzala na 447.pozícii, no k 9.novembru jej patrí skvelé 280. miesto.

V rebríčku sa o čo najlepšie postavenie snažia aj naše juniorky. Olívia Kadlecová sa nachádza v top tisícke, a momentálne zastáva 887. priečku. Sofia Slosiariková je na tom o čosi horšie. Aktuálne obýva 1043. pozíciu.

Dvojhra mužov a jediné svetielko nádeje, ktoré svieti na 157. mieste vďaka Milanovi Dratvovi.  Ďalším reprezentantom v rebríčku je až Andrej Antoška, ktorý sa nachádza na 1410. priečke.  

Andrej je na tom omnoho lepšie v štvorhre, v ktorej s Jakubom Horákom úradujú na 385. mieste. Ďalšími hráčmi v rebríčku štvorhry sú Milan Dratva s Mariánom Liptákom. Tí sídlia na 819. priečke. V štvorhre žien spomenieme len juniorský pár Júlia Chmurovičová/Natália Tomčová, ktorému patrí  999. pozícia.

Mix a 490. miesto pre pár Jakub Horák/Katarína Vargová. Milan Dratva s Martinou Repiskou sú na 832. priečke a súrodenci Kadlecovci síce neprekročili hranicu najlepšej tisícky, no s 1260. miestom k tomu nemajú ďaleko.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov