Čo priniesol mesiac: „November 2021“

2. 12. 2021
Počas novembra sme stihli odohrať zopár slovenských šampionátov, no zaleteli sme aj na pár medzinárodných podujatí. Aký bol teda posledný jesenný mesiac sezóny 2021?

Začni s bedmintonom

Druhé a zároveň posledné školenie programu Shuttle time prebehlo počas sezóny 2021 v Prešove. Tentoraz sa do projektu mali možnosť zapojiť učitelia zo Spojenej školy na ulici Ľudmily Podjavorinskej. Čítajte viac.

Majstrovstvá Slovenska

6.11.2021 sa v športovej hale, v bratislavskej Dúbravke, konali Majstrovstvá Slovenska žiackych družstiev, a to za účasti najlepších tímov, ktoré si účasť vybojovali na Oblastných majstrovstvách. Čítajte viac.


Nedeľa, 7.december u nás patrila Majstrovstvám Slovenska dorasteneckých družstiev, ktoré sa rovnako ako tie žiacke, konali v Bratislave, avšak dejiskom šampionátu bola športová hala Slávia Agrofert. Čítajte viac.

13.novembra sa v bratislavskej Dúbravke odohrali Majstrovstvá Slovenska v kategórii do trinásť rokov, na ktorých sa najúspešnejším hráčom ziskom dvoch zlatých a jednej striebornej medaily stal reprezentant oddielu CEVA Trenčín, David Antonio Kozinka. Čítajte viac.

Na Juniorských Majstrovstvách Slovenska v Trenčíne sa dvoma zlatými medailami blysol reprezentant oddielu BKK Sliač, Simeon Suchý. Čítajte viac.

21.novembra sa Majstrovstvá Slovenska veteránov konali v športovej hale M-ŠPORT v Trenčíne, a to za účasti 72 hráčov z 22 oddielov. A ktorí hráči si odniesli titul majstrov? Čítajte viac.


Medzinárodné turnaje

Najúspešnejšou členkou výpravy spomedzi Slovákov, ktorí štartovali na medzinárodnom turnaji v Maďarsku, sa stala Katarína Vargová, ktorá sa z kvalifikácie predrala do hlavnej súťaže, kde dokonca zaznamenala ďalší víťazný zápas. Čítajte viac.

Ako si naši reprezentanti počínali na medzinárodných podujatiach Czech Junior a Irish Open? Čítajte viac.

Milan Dratva si na turnaji Scottish Open na konto pripísal ďalší skrečovaný zápas... Po výhre v prvom kvalifikačnom kole nad Španielom Carlosom Pirisom sa v kole druhom stretol so Švédom Jacobom Nilssonom. Čítajte viac.


Majstrovstvá sveta veteránov odštartovali v španielskej Huelve v nedeľu, 28.novembra, a potrvajú až do 4.decembra. Z početnej skupiny Slovákov, ktorí sa na svetový šampionát prihlásili, sa ale v akcii nakoniec predviedol len jeden z nich... Čítajte viac.

Z domova

Športovo-technická komisia Slovenského zväzu bedmintonu zverejnila aktuálne rebríčky všetkých kategórií, ktoré sú platné od 1.novembra 2021. Čítajte viac.

Vzhľadom na fakt, že 25.11.2021, začal na Slovensku tzv. „Lockdown“sa medzinárodné podujatia Slovak Junior ani Slovak Youth U15 neuskutočnili.

Rovnako, z dôvodu aktuálnej pandemickej situácie a novoprijatých opatrení od vlády, ktoré vstúpili do platnosti 22.11.2021, sa Slovenský zväz bedmintonu rozhodol pozastaviť všetky plánované súťaže.

Situácia spojená s pandémiou koronavírusu sa na Slovensku rapídne zhoršovala aj ďalej, čo malo za následok opätovné vyhlásenie núdzového stavu. Čítajte viac.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov