Thomas Cup: India premiérovo na vrchole

16. 5. 2022
Na Majstrovstvách sveta mužských družstiev v thajskom Bangkoku sa tvorila bedmintonová história...

Poslednými víťazmi Thomas cupu sa stali Indonézania, ktorí na tohtoročné finále nastupovali proti Indii, a svoj triumf, na ktorý čakali takmer dve desaťročia, chceli samozrejme obhájiť. India bola ale v opačnej pozícii. Historická medaila už bola pre mužský tím istá, takže svoj úspech mohli len vylepšiť, a do finálového stretnutia išli s tým, že naozaj nemajú čo stratiť.  

To sa Indom nakoniec aj vyplatilo. V prvom zápase finálového stretnutia to vyzeralo, že Anthony Sinisuka Ginting nedá Lakshyovi Senovi žiadnu šancu, keď prvý set získal pomerom 21:8. Karta sa ale obrátila a po 65-minútach na kurte výsledku 8:21, 21:17, 21:16 pripísal Sen na konto svojmu tímu prvý bod.

Druhý zápas a štvorhra mužov v podaní Mohammad Ahsan/Kevin Sanjaya Sukamuljo verzus Satwiksairaj Rankireddy/Chirag Setty. Opäť lepší úvod Indonézanov, ale bojovnosť a obrat na strane Indie. Famóznych 73-minút skvelého bedmintonu a výsledok 18:21, 23:21, 21:19 v prospech Indie.

Už len krôčik od zisku titulu boli pred druhou mužskou štvorhrou Indovia, kdežto Indonézania vedeli, že pokiaľ chcú o trofej zabojovať, toto je ich posledná šanca. Všetky svoje nádeje vkladali Indonézania do rakety Jonatana Christieho, ktorý vo vzájomnej zápasovej bilancii proti Kidambimu Srikanthovi viedol pred duelom 5:4. Svetová osmička z Indonézie proti svetovej jedenástke z Indie. Posledné dva zápasy mal v rukách práve Christie, no strieborný medailista z Majstrovstiev sveta mal jasný cieľ, a to ukončiť celé stretnutie. Srikanth uspel v každom ohľade, a svojho súpera zdolal za 48-minút a výsledku 21:15, 23:21.

India sa svojou premiérovou výhrou na 32.ročníku Thomas cupu zapísala do bedmintonovej histórie a popri Indonézii, Číne, Malajzii, Dánsku a Japonsku sa stala šiestym národom, ktorý dokázal na šampionáte triumfovať.

FOTO: BadmintonPhoto


PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov