EYOF 2022: Posvietili sme si...

15. 7. 2022
...na súperov slovenských reprezentantov. Šampionát v Banskej Bystrici sa nezadržateľne blíži, a my sa už teraz nevieme dočkať ako naši hráči nastúpia na kurty za potlesku domáceho publika.

Ako sme už spomínali, súpermi našich reprezentantov budú bedmintonisti z Luxemburska, Izraela, Litvy, Lotyšska, Španielska, Slovinska a Švédska.

Ale ako si jednotliví súperi počínajú v európskom rebríčku kategórie U17 a ako sa im za posledné obdobie darilo na medzinárodnej scéne?

Luxemburčan Noah Warning je v dvojhre chlapcov v európskom rebríčku číslom trinásť a medzi jeho najlepšie výsledky tejto kategórie patrí semifinále na podujatí Austrian U17 Open. Noah už proti Matúšovi stál aj na kurte, avšak bolo to v štvorhre, na turnaji Czech U17, kde so svojim spoluhráčom porazil náš pár Poláček/Suchý A. v dvoch setoch.

Sharon Perelshtein z Izraela sa v rebríčku nachádza na 34. priečke. V sezóne 2022 doposiaľ zaznamenal dve štvrťfinálové účasti, a to na podujatiach AMOT Israel Junior a Bulgarian U17 International.

Tretím Matúšovým súperom bude Lotyš Toms Sala, ktorý za sebou nemá mnoho turnajov, a v rebríčku zastáva až 240. pozíciu. Tento rok si v kategórii U17 zahral len turnaj BIOFARM Polish U17, kde v prvom kole dvojhry prehral s českým reprezentantom Ondřejom Šolarom.

Litovčan Domas Paksys je posledným v skupine, s ktorým si Slovák zmeria sily. Paksys v rebríčku úraduje na 73. mieste a tento rok si takisto zahral turnaj v Poľsku, kde ako nasadený hráč neprešiel prvým kolom cez Ukrajinca Serhiia Marushchaka.

Španielka Macarena Izquierdo je 86. hráčkou rebríčka. Jej najlepším turnajovým umiestnením boli doposiaľ len osemfinálové účasti, ktoré zaznamenala na VICTOR JOT U17 a Spanish U17 Open.

20.priečka v rebríčku ale patrí Slovinke Anje Blazine, druhej súperke Johanky Ivanovičovej. Tá si počas sezóny 2022 pripísala na konto tri štvrťfinále, ktoré vybojovala na Polish U17 International, Adria U17 International a Austrian U17 Open. Slovinka si už tento rok zahrala aj s Johankou, konkrétne na turnaji Adria U17, kde naša reprezentantka zvíťazila po setoch 21:16, 21:15.

Do tretice Johanka nastúpi proti Švédke Sofii Stromwäll, 62.hráčke rebríčka, ktorá tento rok absolvovala len jeden turnaj, Stockholm Junior, a svoju púť ukončila ihneď v prvom kole.

A aby sme to mali kompletné, dodáme, že Matúšovi patrí v rebríčku 33. priečka, a jeho najlepším dvojhrovým výsledkom bolo 5.-8.miesto na turnaji Serbian U17 International. Johanka je rebríčkovou dvojkou, a počas sezóny 2022 stihla zaznamenať výhry na podujatiach Adria U17 International a Serbian U17 International, ako aj bronz na turnaji Polish U17 International.   

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov