EYOF 2022: Potlesk za oponou

2. 8. 2022
Dobrovoľníci, rozhodcovia, zamestnanci, čiaroví rozhodcovia a ďalší...sú to tí, ktorí počas celého podujatia buď stoja za pomyselnou oponou, alebo si jednoducho myslíte, že sú absolútnou súčasťou podujatia a tým akýkoľvek ďalší záujem o ich prácu končí. Ako to ale bolo na Európskom olympijskom festivale a kto všetko by si zaslúžil potlesk publika?

V prvom rade by sme predstavili tím z Európskej bedmintonovej federácie, vďaka ktorému festival, alebo teda bedmintonový turnaj prebiehal naozaj na vysokej úrovni, a vďaka ktorému ste mohli všetky stretnutia sledovať či už naživo alebo cez live score.

Hlavou celého tímu BEC bol zástupca Generálneho sekretára Jimmy Andersen. Sprievod v Banskej Bystrici mu robili manažér pre „eventy“ Matthieu Hecker, manažér pre IT Rafal Glinicki a manažérka pre komunikáciu Sara Gonzales Martinez.

Ďalšou neoddeliteľnou súčasťou turnaja boli vrchní, empajroví a čiaroví rozhodcovia. Vrchným rozhodcom, teda pánom, ktorého ako jedného z dvoch počas turnaja vidíte v červenom tričku, a ktorý má pod palcom celý priebeh podujatia bol v tomto prípade Estónec Artur Zaluzhnoi. Zástupcom vrchného rozhodcu bol Poliak Tomasz Rogowski.

Profesionalitu museli predviesť aj empajroví rozhodcovia, ktorí boli na EYOF 2022 selektovaní a pozvánku v konečnom štádiu dostali len dvanásti zo všetkých záujemcov. Boli to Čech Petr Jedzok, Grék Zacharias Androulidakis, Ír Seamus Halpin, Živilé Simonaityte z Litvy, Raszyd Jablonski z Poľska, Estónka Marta Kaart, Nemka Lina Engl, Maďar Miklós Varga, Lotyš Kristaps Pilveris, Holanďan Freek Cox, Chorvátka Ivanka Pokorni a nakoniec Slovák Atilla Palkó.

Počas každého zápasu bol na kurte empajrový rozhodca ako aj rozhodca na podanie. Tí sa ale mohli spoliehať na výkony čiarových rozhodcov, ktorých sa šampionátu zúčastnilo celkovo 24, a boli to ako domáci, tak cezpoľní. Obrovská vďaka patrí Rebeke Širákovej, René Popreňakovi, Ondrejovi Hupčíkovi, Simonovi Podrackému, Olívii Podrackej, Matejovi Eibnerovi, Viktorovi Streharskemu, Paulíne Bieleschovej, Erikovi Vranovi, Kataríne Kováčovej, Alexandre Dzurušovej, Karin Dudášovej, Lukášovi Kurrayovi, Emme Kurrayovej, Martinovi Glončákovi, Andrejovi Šijakovi, Ivane Vyletelovej, Barbore Syč-Kriváňovej, Matúšovi Žuffovi, Martinovi Jozekovi, Simone Streharski, Nine Holienčikovej, Martinovi Simanovi a Miroslavovi Kútikovi.

Nakoniec musíme spomenúť aj ďalších, ktorí vykonávali dielčie funkcie a ani bez nich by podujatie neprebiehalo na takej úrovni akou sa môžeme pýšiť. Skvelý hlas v mikrofóne a príjemné vystupovanie patrili Mii Tarcalovej, ktorá bola v závere aj moderátorkou medailového ceremoniálu, a to ako pri bedmintone, tak aj pri tenise. Pravou rukou vrchných rozhodcov bol „match control“ Richard Bálint. Post „venue“ manažéra patril Michalovi Matejkovi. O košíky sa celý týždeň staral „shuttle control“ Michal Palica. Daniel Dubravský bol zasa „umpire a line judges“ manažérom, a bol teda styčným bodom v komunikácii čiarových, empajrových a vrchných rozhodcov.

Čo dodať na záver? Pozíciu turnajového manažéra v tomto prípade obsadili prezident SZBe Anton Siažik a Generálna sekretárka SZBe Zuzana Rajdugová. Obrovská vďaka patrí naozaj všetkým, ktorí sa spolupodieľali na organizácii tak významného podujatia, no špeciálne ďakujeme je na koniec určené práve prezidentovi SZBe, ktorý sa ako domáci Banskobystričan podieľal na kompletnej príprave a zabezpečení všetkého čo bolo potrebné. Ešte raz, ďakujeme.     

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov