EC U15: Majstri Európy

26. 9. 2022
Fantastické výkony hráčov, dramatické zápletky či historické zápisy do kroník...aj takto by sa v skratke dali opísať Majstrovstvá Európy U15, ktoré sa v španielskej Ibize konali 21.-24.septembra 2022.

Rumunsko a Portugalsko oslavovali svoje vôbec prvé zlaté medaily na šampionáte U15. Turecko a Dánsko bodovali taktiež. Majstrovstvá Európy sa skončili emotívnym finálovým dňom, ktorý zavŕšili slzy radosti víťazov...

Historicky prvú medailu pre Rumunsko na európskom šampionáte zabezpečili pre svoju krajinu Maria Sirbu a a Irina Gherasim. Slzy šťastia spustili dievčatá po tom, čo vo finále porazili tureckú dvojicu Elifnur Demir/Zeynep Berre Ocakoglu pomerom 21:16, 21:23, 21:16.

V dvojhre chlapcov pokračoval v písaní dejín Portugalec Tiago Berenguer. Ten vo finále porazil Francúza Arthura Tatranova po setoch 21:14, 21:11 a priznal, že na tento šampionát sa pripravoval dva až tri roky, aby mohol prísť v čo najlepšej forme, a aby mohol súperiť s najlepšími hráčmi v Európe. „Stále tomu nemôžem uveriť, je to neopísateľná emócia. Neviem to vysvetliť. Som veľmi hrdý na to, že som získal medailu pre Portugalsko, je naša,“ povedal Berenguer.

Turecko malo po prehre v dievčenskej štvorhre šancu na reparát, konkrétne v dievčenskej dvojhre. Aleyna Korkut bojovala ako levica proti Francúzke Leane Laurent. Po dvoch intenzívnych setoch a konečnom výsledku 21:18, 21:19 sa v okamihu svojho víťazstva rozplakala.

V zostávajúcich disciplínach, teda v štvorhre chlapcov a mixe bojovali o výhru dánske páry. V zmiešanej štvorhre sa silnejšou dvojicou stali Jens Andersson a Athene Lyduch Thornild. Tí svojim krajanom Mikkelovi Eilersenovi Bouetovi/Eline Landvig nedovolili v zápase doslova nič, a po 20-tuch minútach a výsledku 21:13, 21:11 oslavovali triumf.

 

Dán Jens Anderrson bol ale úspešný aj v štvorhre. Po boku Aske Romera Roslynga zvíťazili nad svojimi spoluhráčmi Mikkelom Eilersenom Bouetom a Frederikom Hindingom po setoch 15:21, 21:14, 21:15.

 

Medailistom gratulujeme!

 

FOTO: Federacion Espanola Badminton

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov