GP A U15: Potoma s Bieleschovou víťazmi dvojhier

13. 2. 2023
Marek Potoma (BK MI Trenčín) a Ela Bieleschová (Bedminton Piešťany) sa stali víťazmi dvojhier celoslovenského turnaja v kategórii do pätnásť rokov, ktorý sa 11.feburára konal v Bratislave.

Obaja prešli na vrchol pavúka z pozície nasadených jednotiek. Marek pritom na svojej ceste za zlatom nestratil ani set, a vo finále si s Jakubom Fottom (Družstevník Klenovec) poradil po setoch 21:12 a 21:7. Ela sa zapotila o čosi viac, keď už v štvrťfinále odohrala napínavý trojsetový duel s Dolnokubínčankou Adelkou Lachovou, ktorý skončil výsledkom 21:13, 19:21, 21:13 v Elin prospech. Vo finále Ela čelila ďalšej reprezentantke z Dolného Kubína. Zápas proti tretej nasadenej Vanesse Osadskej ale Ela zvládla v dvoch setoch, ktoré skončili pomerom 23:21 a 21:12.

Obaja, ako Marek tak aj Ela, si zahrali ešte po jednom finále. Marek sa prebojoval do finále mixu, spolu s klubovou spoluhráčkou Melániou Švachovou. Proti trenčianskej dvojici ale stál prvý nasadený pár, David Antonio Kozinka/Charlottka Hálová (CEVA Trenčín), ktorí na kurte predviedli lepší výkon a vyhrali po setoch 21:10, 21:8.

Striebro si na konto pripísala aj Ela, a to v štvorhre dievčat. S Kvetoslavou Sopkovou (BC Prešov) nestačili vo finálovom stretnutí na turnajové jednotky, Adelku Lachovú/Vanessu Osadskú (KBŠ Dolný Kubín), s ktorými uhrali 20 bodov v prvom a 12 bodov v druhom sete.

Víťazmi štvorhry chlapcov sa stali druhí nasadení Samuel Fodor/Aleš Koščák (Družstevník Klenovec/CEVA Trenčín). Chlapci sa vo finále stretli s prvým nasadeným huncovsko-trenčianskym párom Daniele Barč/David Antonio Kozinka, ktorý porazili po výsledku 21:15, 21:17.

Medailistom gratulujeme!

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov