Čo priniesol mesiac: „Február 2023“

3. 3. 2023
Čo Vám utkvelo v pamäti počas posledných týždňov? Spolu s nami ste absolvovali niekoľko domácich či zahraničných podujatí. Pripomeňme si ešte raz čo sa udialo počas februára.

OM žiackych družstiev

Vo februári sa v Dolnom Kubíne a Žiline konali Oblastné Majstrovstvá žiackych družstiev, kde tímy súperili o účasť na šampionáte, ktorý je na programe 6.mája 2023 v Trenčíne. Čítajte viac.

Grand Prix A turnaje

Marek Potoma (BK MI Trenčín) a Ela Bieleschová (Bedminton Piešťany) sa stali víťazmi dvojhier celoslovenského turnaja v kategórii do pätnásť rokov, ktorý sa 11.feburára konal v Bratislave. Čítajte viac.

Športový klub AS Trenčín hostil počas víkendu (25.-26.2.2023) celoslovenský turnaj juniorov, na ktorom sa ziskom dvoch zlatých medailí stali najúspešnejšími účastníkmi Andrej Suchý a Lea Výbochová. Čítajte viac.

Nedeľa, 26,február, patrila okrem finálového dňa GP A U19 aj celoslovenskému turnaju v kategórii do trinásť rokov, na ktorom sa ziskom troch zlatých medailí blysol reprezentant oddielu CEVA Trenčín, Aleš Koščák. Čítajte viac.

Medzinárodné podujatia

Jedinou slovenskou zástupkyňou na medzinárodnom turnaji Spanish U17 Open, ktorý sa konal 3.-5.februára v Benalmadene, bola reprezentantka oddielu AS Trenčín, Hana Vašatová, ktorá, žiaľ, v prvom kole narazila na nasadenú hráčku. Hanka si z dvojsetového duelu proti tretej nasadenej Ukrajinke Anastasii Alymovej odniesla množstvo cenných skúseností, ktoré určite v budúcnosti zužitkuje.

Veľké ambície, nakoniec odchod s dvoma štvrťfinálovými umiestneniami...mohli Slováci na Hungarian Junior zaznamenať aj lepšie výsledky? Čítajte viac.

Katka Vargová sa do hlavnej súťaže v dvojhre žien nepozrela...po dvoch výhrach, vo finálovom kole kvalifikácie turnaja Uganda International Challenge, neprešla cez Indku Kannureddy...Šťastena chýbala nášmu páru aj v mixe, keď s tretím nasadeným rakúskym párom prehrali Slováci po troch setoch. Viac sa ale darilo Milanovi Dratvovi, ktorý sa výhrou v prvom kole nad Indom Kajlom posunul do kola druhého, a zabojoval o štvrťfinále. Čítajte viac.

Z domova

Publikáciu k 60-temu výročiu SZBe na Slovensku určite evidujete, ale my Vám vďaka RNDr. Filipovi Guldanovi CSc. ponúkame aj ďalšie zaujímavé štatistiky, ktoré sa týkajú súťažného bedmintonu na Slovensku. Čítajte viac.

Slovenský zväz bedmintonu pripravuje školenie špecializovanej časti trénerov I. kvalifikačného stupňa, ktoré sa uskutoční 11.-12.03.2023 v Trenčíne. Čítajte viac.

V oficiálne prvej časti podcastu Na kurte sa Vám predstavila víťazka Grand Prix A turnaja dospelých, Alžbeta Peruňská, ktorá sa rozhovorila nielen o svojich "lúčnych" bedmintonových začiatkoch. Reprezentantke oddielu Spoje Bratislava kládli zvedavé otázky Tomáš Ondrovič a Juraj Vachálek. Čítajte viac.

Nový zákon o športe sa aktuálne nachádza v medzirezortnom pripomienkovom konaní, no v prípade jeho schválenie, ktoré obsahuje viacero zmien, by do platnosti vstúpil už od 1.júla 2023. Čítajte viac.

Vo februári sa v športovej hale M-ŠPORT v Trenčíne konalo aj reprezentačné sústredenie všetkých kategórií, na ktorom sa popri tréneroch vystriedalo niekoľko hráčov. Čítajte viac.

20.-24.februára sa po úspešnom „ženskom“ kempe konal v dánskom Centre of Excellence Men´s singles camp, ktorého súčasťou boli aj dvaja slovenskí reprezentanti, Sebastián Kadlec a Richard Pavlík. Čítajte viac.

Zo sveta

RSL BEC Summer School sa v sezóne 2023 uskutoční v termíne 10.- 17. júla, a to v portugalskom meste Caldas da Rainha. Okrem týždňa tréningov pre hráčov bude počas kempu prebiehať aj školenie Coach Level 2. Čítajte viac.

V neuveriteľnom finále Majstrovstiev Európy zmiešaných družstiev porazili reprezentanti Dánska súperov z Francúzska po dráme 3:2, a opäť boli korunovaní za Majstrov Európy v zmiešaných tímoch. Čítajte viac.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov