Prešovčania na Summer school

22. 7. 2014
Každoročnej BEC Summer School sa zúčastní aj trojica Slovákov.
Hráčky PBA Prešov, Sára Pavlíková a Sára Stašková absolvujú začiatok letnej prípravy v Dánsku na veľmi známej Summer School. Na 33.ročníku ich bude sprevádzať aj tréner Prešovčanov, Tibor Kessler, ktorý je zároveň reprezentačným trénerom juniorov.

Ako sa všetci traja k Summer school dostali, čo od nej očakávajú a v čom vidia prínos sme sa pred odjazdom opýtali Tibora, ktorý už takýto kemp absolvoval.

„Badminton Sumer school je v letnom období veľmi populárna forma ako v prostredí bedmintonu stráviť voľný čas a zároveň ho využiť na prípravu, pre ďalšiu sezónu. Už aj na Slovensku organizujeme takéto letné kempy. V minulosti som sa zúčastnil Badminton Summer school vo Švédsku, v Karlskrone ako tréner, kde som sa školil pod vedením vynikajúcich trénerov ako Steen Pedersen, Peter Mouritsen, Alan McIlvain a ďalší. Bolo to pre mňa to najlepšie čo som ako tréner mohol absolvovať. Po návrate sme sa v klube zhodli, že by bolo dobré do budúcna poslať na takúto letnú školu aj hráčov. V klube máme perspektívnych hráčov a k nim určite patria Sára Stašková a Sára Pavlíková, ktoré sme oslovili. Prihláška a propozície sú na stránke Badminton Europe, kde sme sa aj nahlásili. Vymenili sme si pár mailov s ľuďmi zodpovednými za akciu a na záver bolo potrebné zaplatiť požadovaný poplatok. Od Summer school očakávame čo najviac pozitívnych impulzov pre hráčov. Keďže tam budú účastníci z celej Európy, tak si budeme vedieť porovnať hernú úroveň, prístup k tréningom, formy a rôzne inovácie. Hráči budú trénovať pod vedením zahraničných trénerov: Robert Wetherell (ENG), Vlada Cheriavskaya (BLR), Jakob Toft (DEN), Jeroen van Dijk (NED), Kristiina Danskanen (FIN), Nathalie Mulders (NED) a Desmond Tan (SIN). Cez Summer school prebieha aj školenie trénerov, kde sa „staff coach“ venujú trénerom, takže počas celého priebehu sa dá konzultovať čokoľvek a tu je priestor pre trénerov aby sa dostali k novým trendom, formám a poznatkom z iných krajín. Tešíme sa do Dánska na skvelý tím trénerov a ich kvalitné tréningy, na hráčov a celkovú atmosféru Badminton Summer school. Ešte, že je to vo Vejen v Dánsku, kde sa dopravíme autom.“ Tibor Kessler

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov