Európsky rebríček U17

27. 6. 2016
Okrem „circuitových“ turnajov dospelých a juniorov sa tento rok takémuto typu turnajov tešia aj hráči v kategórii do sedemnásť rokov. A čo to pre nich znamená? Viac turnajov na medzinárodnej scéne a európsky rebríček, na ktorý sa teraz bližšie pozrieme.

Doposiaľ sa odohrali turnaje v Belgicku (Victor U17 Olve), Chorvátsku (Adria U17 International), Srbsku (Serbian U17 International) a v Izraeli (Hatzor U17 International). Slováci mali štartovať na podujatiach v Chorvátsku a Srbsku, no nakoniec sa kvôli nízkej účasti zúčastnili len turnaja v Srbsku.

Aktuálnou jednotkou vo dvojhre chlapcov je Francúz  Arnaud Merkle a u dievčat Maďarka Reka Madarasz. Našimi najlepšími dvojhrármi sú Andrej Antoška, ktorému patrí 25.miesto a Tamara Prostináková na pozícii číslo 36..

Vo štvorhre chlapcov je opäť jednotkou Francúz Arnaud Merkle (FRA) a u dievčat je to zasa Turkyňa Bengisu Ercetin. Slovenský pár Andrej Antoška/Jakub Horák sa nachádza na priečke číslo 19.. Z dievčat je na tom zasa najlepšie Tamara Prostináková. Tá zastáva pozíciu číslo 61..

Mix ovládol Ukrajinec Danylo Bosniuk a zo Slovákov sú na spoločnom 86.mieste Andrej Antoška s Alexandrou Remeňovou.

Ďalším turnajom na okruhu bude septembrový turnaj Kassabia Brothers Bulgaria (1. - 4. 9. 2016), na ktorom sa predstavia aj naši reprezentanti. Nasledovať budú Zagreb U17 Open, Swedish Skanska U17 a Danish U17 Cup, ktoré budú bez našej reprezentačnej účasti. Swiss U17 Open, ktorý sa mal konať na prelome septembra a októbra je zrušený, takže zatiaľ posledným známym turnajom, kde sa predstavia naši bude domáci turnaj Slovak Youth International.

Rebríček kategórie U17 nájdete TU.

 

 

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov