Európsky rebríček U19

28. 6. 2016
Po nahliadnutí do európskeho bedmintonového rebríčka kategórie do sedemnásť rokov si teraz priblížime aj ten juniorský.

Od januára až doteraz sa v tejto kategórii uskutočnilo celkovo osem turnajov (Poľsko, Maďarsko, Španielsko, Holandsko, Nemecko, Taliansko, Izrael, Grécko), pričom Slováci štartovali len na dvoch z nich, konkrétne v Poľsku a Maďarsku. Zúfať však nemusia, pretože ich čaká účasť na podujatiach Romania Junior (26.- 28. 8. 2016), Slovak Open (1. - 4.9. 2016), Slovenia Junior (21. - 23.10. 2016), MS Juniorov v Španielsku a turnaj Czech Junior (17. -20.11 2016). Vrátane týchto piatich podujatí sa mali naši reprezentanti predstaviť tak ako mládež aj vo Švajčiarsku, no podobne ako Swiss U17 tak aj turnaj Swiss Junior je zrušený.

Ak nahliadneme do rebríčka, dvojhra či už chlapcov alebo dievčat je na vlas rovnaká tej v kategórii do sedemnásť rokov. Prvé priečky patria Francúzovi Arnaudovi Merklemu a Maďarke Reke Madarasz. Najvyššie postavenými Slovákmi sú Peter Hrnčár a Adam Horák na delenom 57.mieste a Tamara Prostináková, ktorá zastáva priečku číslo 59..

Vo štvorhrách sú jednotkami Francúzi, a to Toma Junior Popov/Thomas Baures (FRA) u juniorov a Margot Lambert u dievčat. Petra Hrnčára a Adam Horáka nájdeme na 35.mieste. Zuzana Pálková s Katarínou Vargová sa zatiaľ usídlili na čísle 54..

V miešanej štvorhre sa z prvého miesta môžu radovať reprezentanti Poľska Pawel Smilowski/Magdalena Swierczynska (POL). Našim najlepším párom je na 44. priečke Adam Horák/Zuzana Pálková.

Kompletný rebríček kategórie U19 nájdete TU.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov