Európsky rebríček dospelí

29. 6. 2016
Do tretice ostaneme v európskom bedmintonovom rebríčku, no tentoraz sa pozrieme na kategóriu dospelých a na to, ako si počínajú naši reprezentanti.

V úvode sa však oboznámime s lídrami rebríčka. Tými sú vo dvojhrách Dán Anders Antonsen a Nemka Olga Konon. Vo štvorhre mužov patrí prvenstvo poľskej dvojici Adam Cwalina/Przemyslaw Wacha a vo štvorhre žien zasa úradujúcim majsterkám z prvých európskych hier v Baku, bulharským sestrám Gabriele a Stefani Stoevovým. V mixe sa na prvej priečke nachádzajú opäť poľskí reprezentanti, ktorými sú Robert Mateusiak a Nadiezda Zieba.

Našim najlepším mužom vo dvojhre je na 104. priečke Matej Hliničan. O miesto 232. sa delia aj naši ďalší reprezentanti, konkrétne Milan Dratva a Juraj Vachálek. Všetkých troch hráčov by sme v rebríčku našli aj v párových disciplínach. Matej Hliničan ako aj Milan Dratva sa v mixe zastavili na 176. mieste, o ktoré sa s nimi delia aj Jana Čižnárová a Katarína Šariščanová. Juraj Vachálek spolu s Miroslavom Haringom úradujú vo štvorhre mužov na priečke číslo 254., a presne štyri miesta pred nimi, teda na mieste číslo 250. sa nachádzajú aj Milan Dratva a Bohumil Kašela.

Najlepšie umiestnenie v tomto rebríčku dosiahla majsterka Slovenska Martina Repiská. Tej vďaka niekoľkým výborným výsledkom na európskej scéne patrí aktuálne priečka číslo 38.. Okrem toho sa Martina po boku Dánky Camilly Martens dostala v rebríčku štvorhry žien na 72. miesto. Vicemajsterka Slovenska Jana Čižnárová sa vo dvojhre žien nachádza na mieste číslo 140..

Kompletný rebríček nájdete TU.

 

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov