Čo priniesol mesiac: „Jún 2016“

6. 7. 2016
Mládež a juniori absolvovali počas júna niekoľko medzinárodných turnajov, priblížili sme si aj svetový bedminton, no azda najväčšou udalosťou uplynulého mesiaca sa stala Členská konferencia, na ktorej sa okrem prezidenta zväzu volili aj členovia výkonného výboru a revíznej komisie.

Zahraničné podujatia

Slovenská reprezentantka Martina Repiská cestovala na medzinárodný turnaj Spanish International s cieľom odohrať čo najviac zápasov. Vo štvorhre ako aj vo dvojhre však hneď v prvých kolách narazila na nasadené hráčky, ktoré jej v ceste turnajom nedovolili pokračovať. Čítajte viac.

Mládežnícke a juniorské turnaje

Bedmintonisti oddielu PBA Prešov sa zúčastnili medzinárodného turnaja družstiev v kategórii žiakov, v Českom Krumlove, kde sa im v konkurencii ďalších deviatich tímov podarilo obsadiť celkové siedme miesto. Čítajte viac.

Na medzinárodnom turnaji v kategórii do sedemnásť rokov, ktorý sa konal v Srbsku sa mladým reprezentantom mimoriadne darilo. V štyroch z piatich disciplín sa podarilo našim hráčom prebojovať sa medzi tých najlepších. Čítajte viac.

Okrem medzinárodného turnaja v kategórii do sedemnásť rokov sa v srbskom meste Novi Sad uskutočnilo aj medzinárodné podujatie pre hráčov v kategóriách do deväť, jedenásť, trinásť a pätnásť rokov. Turnaja sa zúčastnilo aj množstvo hráčov zo Slovenska, a v silnej konkurencii sa veru nestratili. Čítajte viac.

Rozhovory

Slovenská reprezentantka a úradujúca majsterka Slovenska Martina Repiská, ktorá študuje a trénuje v Dánsku absolvovala náročnú sezónu, no oddychovať ešte nemôže. S Martinou sme sa porozprávali nielen o konci sezóny, ale aj o plánoch a o tom, čo v najbližšom období absolvuje. Čítajte viac.

Vicemajsterka Slovenska Janka Čižnárová nám prezradila čo-to o olympijskom cykle, ale aj o projekte Shuttle time... Čítajte viac.

Slovenský reprezentant Matej Hliničan má za sebou ťažkú sezónu. V skratke sme sa s ním však porozprávali nielen o nej. Čítajte viac.

Z domova

Športovo technická komisia na svojom zasadnutí rozhodla o zmenách, ktoré sa budú týkať budúcej sezóny. Jedná sa najmä o nové trvanie bedmintonovej sezóny, ktorá bude prebiehať od januára do decembra. Čítajte viac.

25.júna sa v hoteli Lux, v Banskej Bystrici konala Členská konferencia SZBe, na ktorej sa okrem tradičných ročných správ a diskusií konali aj voľby prezidenta, výkonného výboru a revíznej komisie. Čítajte viac.

Zo sveta

Ďalší zo série Superseries turnajov, ktorý sa uskutočnil v Indonézii spoznal svojich víťazov. Cenné body do „dubajského rebríčka“ sa podarilo získať aj niektorým Európanom, no šiesty „indonézsky“ triumf si na konto pripísal Malajec Lee Chong Wei. Čítajte viac.

Na Superseries podujatí, ktoré sa konalo v austrálskom Sydney úradoval dánsky reprezentant Hans-Kristian Vittinghus, ktorý ako nenasadený hráč dokázal zdolať všetkých súperov a pripísal si tak na konto prvý titul na takomto turnaji. Čítajte viac.

Cestu za piatym titulom ruského družstva Primorye Vladivostok zastavil v sobotňajšom semifinálovom stretnutí majstrovstiev Európy klubov domáci tím Issy Les Moulineaux BC 92, ktorý sa neskôr stal aj celkovým víťazom turnaja organizovaného v Tours. Čítajte viac.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov