YONEX US Open

7. 7. 2016
Do letnej olympiády v Riu zostáva už len niekoľko týždňov a hráči tak majú posledné možnosti otestovať svoju formu. Jedným z takýchto „testovacích“ podujatí je aj Yonex US Open.

Do kalifornského mesta El Monte sa prihlásilo celkovo 190 hráčov z 32 krajín (Anglicko, Austrália, Bulharsko, Brazília, Česko, Dánsko, Estónsko, Francúzsko, Guatemala, India, Izrael, Írsko, Japonsko, Kanada, Kórea, Malajzia, Mexiko, Nemecko, Nepál, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Srí Lanka, Škótsko, Španielsko, Švajčiarsko, Švédsko, Taiwan, Taliansko, Trinidad a Tobago, USA, Vietnam). Bedmintonisti okrem bodov do rebríčka a spomínaného testovania formy pred OH bojujú aj o dotáciu vo výške 120 000 USD.

Na turnaji Grand Prix Gold, ktorý trvá od 5. do 10. júla mali byť najvyššie postavenými hráčmi vo dvojhrách Ind Kidambi Srikanth a Škótka Kirsty Gilmour. Ind ako aj Nemec Marc Zwiebler či Angličan Rajiv Ouseph sa však z turnaja odhlásili, takže najväčším favoritom je aktuálne štvrtý nasadený Ind Ajay Jayaram. U žien nastala podobná situácia, no na turnaj sa nedostavila len jednotka turnaja, a tak má minulotýždňová víťazka Michelle Li z Kanady opäť najväčšie šance na výhru.

O výhru a dobré naladenie sa pred Riom pokúsia aj dánski reprezentanti Mathias Boe/Carsten Mogensen, ktorí sú turnajovými jednotkami. Indky Jwala Gutta/Ashwini Ponnappa mali z pozície prvých nasadených útočiť na výhru vo štvorhre žien. Ani ony sa ale turnaja nezúčastnia, takže favoritkami sú teda dvojky turnaja Američanky Eva Lee a Paula Lynn Obanana.

Manželia Chris a Gabrielle Adcock, ktorí fantasticky triumfovali na minuloročnom dubajskom superseries finále budú v Kalifornii v pozícii jednotiek turnaja. Podarí sa im zvíťaziť?

Sledujte priebežné výsledky, ktoré nájdete v priloženom linku.

Yonex US Open

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov