Slováci vo svetovom rebríčku

11. 7. 2016
Ako si naši hráči počínajú vo svetovom rebríčku, a ktorí TOP hráči zastávajú popredné priečky? Necelý mesiac pred začiatkom olympiády sa na to spoločne pozrieme.

Jediným júnovým turnajom, na ktorom štartovali slovenskí reprezentanti bolo medzinárodné podujatie Spanish International a predstavila sa na ňom len Martina Repiská. Tá na turnaji nastúpila vo dvojhre ako aj štvorhre, no v oboch prípadoch narazila na nasadené hráčky a postupu do ďalšieho kola sa nedočkala. V rebríčku jej aktuálne patrí 154. miesto. Ďalšou Slovenkou, ktorú by ste v rebríčku našli na 125. priečke je Jana Čižnárová.

Najlepším Slovákom je v rebríčku Matej Hliničan, ktorý momentálne zastáva miesto číslo 158.. Po zopár absolvovaných turnajoch sa pomaly rebríčkom prebíja aj Milan Dratva, ktorý sa nachádza na 623. mieste.

Všetci štyria Slováci tak oproti minulému mesiacu v rebríčku o zopár miest klesli. Štvorica však absolvuje letnú prípravu, po ktorej opäť všetci naskočia na kolotoč medzinárodných turnajov a my budeme sledovať ich výsledky.

Na záver ešte dodáme, že svetový rebríček vedú vo dvojhrách Lee Chong Wei (MAS) a  Carolina Marin (ESP). V párových disciplínach sú na prvých priečkach dvojice Lee Yong Dae/Yoo Yeon Seong (KOR), Misaki Matsutomo/Ayaka Takahashi (JPN) a Zhang Nan/Zhao Yunlei (CHN).

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov