Rio 2016: Olympijská „web stránka“ je na svete

13. 7. 2016
Svetová bedmintonová federácia spustila olympijskú webovú stránku, ktorá má okrem noviniek poskytnúť návštevníkom aj kompletný výsledkový servis, fotogalériu, videá a rôzne iné informácie z blížiacich sa olympijských hier.

Bedmintonoví nadšenci budú môcť sledovať výsledky svojich obľúbených hráčov, ktorí sa v desaťdňovom turnaji (11.-20.august) na OH v Riu pobijú o zlaté, strieborné a bronzové medaily z letných olympijských hier 2016.

Na stránke však okrem aktuálnych informácií nájdete aj historické výsledky. Máte možnosť prelistovať sa cez šesť olympiád, ktorých história začala oficiálne v roku 1992 v španielskej Barcelone. Už vtedy sa dánskemu reprezentantovi Thomasovi Stuerovi-Lauridsenovi podarilo získať pre Európu bronzovú medailu vo dvojhre mužov.

O štyri roky neskôr v Atlante ale aktuálny prezident svetovej federácie Poul-Erik Hoyer výsledok svojho krajana ešte vylepšil. Pre európsky bedminton získal historicky prvú zlatú olympijskú medailu, keď vo finálovom súboji OH porazil Číňana Jiong Donga.

O tom, že európski bedmintonisti sa  na olympiádach nestratili niet pochýb. Jediným rokom, kedy sa žiadnemu hráčovi z európskeho kontinentu nepodarilo stáť na jednom z troch stupňov pre víťazov boli OH 2008 v Pekingu.

 Všetky tieto ako aj mnoho ďalších informácií nájdete na novovytvorenej stránke, na ktorú sa prekliknete cez priložený odkaz nižšie.

Olympic Games Rio 2016

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov