Rio 2016: Lee vs Lin v semifinále?

27. 7. 2016
Sledovali ste včerajšie losovanie olympijského turnaja? Ak áno, potom určite viete, že nás čaká zaujímavých desať dní, počas ktorých budú hráči bojovať o prestížny olympijský titul.

Mnohí z Vás si určite priali aby sa vo finále mužskej dvojhry stretli dvaja rivali, ktorí boli olympijskými finalistami posledné dve olympiády. Lin Dan (CHN), ktorý má na konte dva olympijské triumfy a Lee Chong Wei (MAS), ktorý na zlato z OH stále čaká. Predstava tretieho finálového duelu týchto dvoch favoritov bola lákavá, no po vylosovaní turnaja je, žiaľ, nereálna. Lee Chong Wei, ktorý je jednotkou turnaja sa v prípade postupu oboch hráčov zo skupiny a následnej výhre v osemfinále a štvrťfinále stretne s tretím nasadeným Lin Danom už v semifinále, takže do veľkolepého finále olympijského turnaja sa po dvoch OH dostane aj niekto iný ako spomínané dve ikony moderného bedmintonu.

Nádej na takýto postup má štvrtý nasadený Dán Viktor Axelsen, ktorý sa v prípade postupu zo skupiny dostane do dolnej polovice pavúka pravdepodobne s Nemcom Marcom Zwieblerom, Ng Ka Longom z Hongkongu, Kórejcom Son Wan Ho a druhým nasadeným Číňanom Chen Longom. S posledným menovaným by sa samozrejme európska nádej na medailu stretla až v prípadnom semifinále.

Zaujímavosťou je, že už teraz s určitosťou vieme, že v mixe ako aj vo štvorhre mužov bude mať Európa po odohraní skupín zastúpenie vo štvrťfinále. Na základe vylosovania sa totiž v mužskej štvorhre ocitli páry M.Boe/C.Mogensen (DEN), A.Cwalina/P.Wacha (POL), M.Ellis/C.Langridge (GB) spolu s kórejskou dvojicou Kim G./Kim S. v jednej skupine. Takáto situácia nastala aj v mixe, keď sa v jednej skupine stretli J.Fischer-Nielsen/C. Pedersen (DEN), R.Mateusiak/N.Zieba (POL) a C.Adcock/G.Adcock (GB) spolu s Číňanmi Xu C./Ma J.. Vzhľadom na fakt, že zo štyroch skupín postupujú do vyraďovacieho pavúka prvé dva páry, má teda Európa dve štvrťfinálové účasti isté.

Podobne ako v párových disciplínach, aj vo dvojhrách sa európski bedmintonisti dostanú zo skupín do osemfinále. Do skupiny A, sa ku jednotke turnaja Caroline Marin (ESP) dostali po vylosovaní aj Fínka Nanna Vainio a Dánka Line Kjaerfeldt. „Európskou“ skupinou je aj skupina D, na ktorej čele je Kirsty Gilmour (GB) a nasledujú ju Bulharka Linda Zetchiri a Švajčiarka Sabrina Jacquet. U mužov je takáto skupina s Európanmi len jedna, konkrétne skupina G s nasadeným Janom O. Jorgensenom (DEN), Estóncom Raulom Mustom a Francúzom Briceom Leverdezom.

Kompletné vylosovanie olympijského turnaja nájdete v prílohách.  

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov